Ziua Logo
  Nr. 4355 de luni, 6 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Mistere
Apocalipsa care intarzie
-- Fie ca sunt roade ale imaginatiei colective, ale fanatismului religios sau ale unor date stiintifice interpretate gresit, scenariile apocaliptice au fascinat si isterizat in acelasi timp oamenii, indiferent de epoca in care au trait.
Charles Wesley - unul dintre fondatorii de capatai ai Bisericii Metodiste - credea cu tarie ca lumea avea sa-si gaseasca sfarsitul in anul 1794. Viziunea apocaliptica a lui Wesley a coincis intr-o oarecare masura cu predictia similara a unei secte protestante. Mai tarziu, fratele clericului a "prorocit" intruparea Satanei, care ar fi trebuit sa aiba loc in 1836.
Martorii lui Iehova - aceasta organizatie religioasa a emis mai multe avertizari cu privire la apocalipsa. Astfel, dupa ce au prezis ca sfarsitul lumii va fi in 1914, eveniment care, evident, nu a avut loc, au reinterpretat "profetia". Mai tarziu, au asteptat apocalipsa si in 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 si 1994.
Marea dezamagire a mileritilor - William Miller, preotul baptist care a mobilizat miscarea religioasa uriasa, ramasa in istorie drept milerism, a prezis revenirea lui Hristos undeva intre 1843 si 1844. Dupa ce profetia clericului a dat gres de cateva ori la rand, acesta a continuat sa astepte apocalipsa pana cand a murit, cinci ani mai tarziu.
Joanna Southcott - mistica autoproclamata, a inceput prin a fi adepta a metodismului, dupa care a ajuns la concluzia ca avea puteri supranaturale si ca urma sa-l nasca pe Mesia in 1814, odata cu sfarsitul lumii. Dupa ce a murit, adeptii acesteia i-au pastrat cu sfintenie trupul, in speranta ca avea sa reinvie.
Cometa Halley - corpul ceresc inconjoara Sistemul Solar la fiecare 76 de ani. Aparitia cometei din anul 1910 a starnit un mare val de controverse; la acel moment, au existat voci care au isterizat opinia publica cu zvonuri conform carora coada acesteia ar fi emanat gaze toxice.
Alinierea planetelor - Reputatul meteorolog Albert Porta a prezis ca apocalipsa va sosi in anul 1919, ca urmare a conjunctiei unui grup de sase planete. Aceasta aliniere ar fi trebuit sa cauzeze formarea unui curent magnetic, care, strapungand Soarele, ar fi distrus in cele din urma Pamantul. Predictia lui Porta a alimentat numeroase violente in masa si a determinat mai multi oameni sa recurga la suicid.
Cometa Hale-Bopp - Cand astronomul amator Chuck Shramek a identificat un obiect care insotea corpul ceresc, si informatia a fost data publicitatii, oamenii au inceput sa vehiculeze tot soiul de scenarii cu privire la iminenta sfarsitului lumii. Din pacate, in 1997, pe fondul isteriei create de cometa, 38 de adepti ai cultului religios "Heaven's Gate"/"Poarta Raiului" (n.red.) s-au sinucis, crezand ca obiectul neidentificat le va purta sufletele dincolo.
Nostradamus si viitorul - dupa ce Nostradamus, fara doar si poate cel mai cunoscut "proroc" din istorie, a prezis ca sfarsitul lumii (Armaghedon) va fi in 1999, dupa ce sonda spatiala Cassini a intarziat sa loveasca in mod dezastruos Pamantul si dupa ce nici anul 2000 nu a nimicit rasa umana, amatorii de ipoteze apocaliptice au avut ocazia sa speculeze pe marginea acceleratorului de particule Hadron. Intrucat nici data punerii in functiune a acestuia nu a cauzat dezastrul suprem anticipat de ei, speculatiile se vor indrepta probabil asupra profetiilor mayase, care situeaza finalul civilizatiei umane in anul 2012.
Andreea-Daniela RAICU 
 Afisari: 1685  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Un sfarsit tot va fi!   de beni
SI neoconsii lu Tufis pe cand cred ca se va produce ?!   de Ghita Bizonu'
Bombonico, unde te-ai documentat ???   de Pinkie
Apocalipsa, in greceste, inseamna Revelatii   de JMJ
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Turnatorul Voiculescu miauna turbat la Basescu (3568 afisari)
 Ajutoare de stat pentru Antenele lui Felix (2035 afisari)
 Apocalipsa care intarzie (1685 afisari)
 Florin Calinescu in lupta cu nea Nicu (1108 afisari)
 Sarah Palin, in postura XXX (1092 afisari)
 Pamela Anderson i-a oferit taticului Playboy un dans erotic, in costumul Evei (FOTO)  (4802 afisari)
 Actritei Salma Hayek i-au iesit sanii din decolteu in timpul unei emisiuni tv (4304 afisari)
 Arad: La comemorarea celor 13 generali acuzati de genocid impotriva romanilor s-au intonat imnurile Ungariei si secuilor (2316 afisari)
 Grecia va cumpara din Rusia 420 de blindate  (2027 afisari)
 Rusia nu are drept de veto in opțiunile de securitate ale Romaniei, spune consilierul lui Obama (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.