Ziua Logo
  Nr. 4349 de luni, 29 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Dincolo de America" ramane galceava noastra
-- A avut loc si premiera filmului romanesc "Dincolo de America", regizat de Marius Th. Barna, dupa un scenariu de Eugen Serbanescu, avandu-i in distributie pe Daniela Nane, Mihai Stanescu, Serban Ionescu, Dorel Visan, Valentin Teodosiu, Maria Dinulescu.
Filmul a fost anuntat ca fiind "un thriller psihologic, cu insertii erotice", un "basm modern desfasurat intr-un spatiu concentrationar", o versiune est-europeana a celebrului "Casa�blanca". Daniela Nane joaca rolul unei scriitoare disidente, urmarita pas cu pas de "securistul" Dorel Visan, salvata de fostul iubit, "profesorul" Serban Ionescu, curtata insistent de "seful de santier" Valentin Teodosiu si iubita fanatic de "zidarul" Mihai Stanescu.
Filmul a generat ample controverse inca inainte de premiera. Principalul motiv este faptul ca scenariul este semnat chiar de directorul general al Centrului National al Cinema�tografiei (CNC), institutia abilitata sa decida finantarea proiectelor cinematografice din bani publici. "Dincolo de America" a primit o finantare "destul de generoasa": 8,5 miliarde lei vechi, la care s-a adaugat inca un miliard din partea TVR. Aceasta in conditiile in care regizorul filmului este considerat un cineast cu antecedente in ceea ce priveste esecurile cinematografice. Pe de alta parte, realizatorii sunt acuzati ca au creat "o comedie involuntara" prin absurdul situatiilor din film, al replicilor false, rostite plat sau strident, prin scenariul ilogic si necredibil. Pelicula "dispune" de o scenografie saracacioasa, decor improvizat, costume necorespunzatoare epocii in care se desfasoara actiunea, s.a. Filmul ruleaza la Cinema Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Cityplex si Glendale Iasi. (D.V.)
 Afisari: 225  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Filmul n-are nevoie de lobby    
  Un cinematograf "altfel" pentru Capitala    
  Din carnetul unui tata (I)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, informatori si mafioti (2544 afisari)
 Cat de corupta este politia (2034 afisari)
 Daca Tariceanu a putut, poate oricine (2033 afisari)
 Ultimul hot-cavaler al Moldovei (1209 afisari)
 Alternativa rusa anti-NATO (1150 afisari)
 I-a calcat trenul cand faceau sex (4487 afisari)
 Caz unic in lume: o tanara poate deschide ochii trei zile da, trei zile ba (3000 afisari)
 Gemenele Indiggo, de rasul Americii pentru 10.000 de euro (2353 afisari)
 L.A. Times: Ucraina ar putea sa piarda Peninsula Crimeea din cauza tensiunilor cu Rusia (2114 afisari)
 Dispus sa plateasca 7,2 trilioane de dolari pentru descoperirea unei fosile care sa demonstreze teoria evolutionista (1935 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.