Ziua Logo
  Nr. 4345 de miercuri, 24 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Redeschiderea saloanelor
La ora 18.00, in aceasta dupa-amiaza, se redeschid Saloanele INMER, gazduite de Palatul Cantacuzino din Bucuresti si coordonate de Marilena Rotaru. Inaugurarea noii stagiuni le revine scriitorilor Theodor Cazaban ("Captiv in lumea libera", "Departe de Tara": cimitirul soldatilor romani de la Soultzmat) si Jana Cernatescu ("Autoportret cu pisica"). (L.D.)
Voievod in repetitii
Pentru spectacolul care va inaugura, in noiembrie, stagiunea la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, repetitiile sunt in toi. Lucreaza la opereta "Voievodul Tiganilor" de Strauss (libretul: Ignaz Schnitzer), regizorul Razvan Ioan Dinca, designerul Doina Levintza (costumele), coregraful Florin Fieroiu, scenaristul Sandor Darocgy (decorul) si artistii: Alfredo Pascu (Barinkay), Doina Scripcaru, Ligia Duna, Patricia Seymour (Saffi), Gabriela Daha, Mediana Vlad, Amelia Antoniu (Arsena), Valentino Tiron, Matei Nicolescu (Ottokar), Alexandra Savu, Gladiola Nitulescu (Mirabella), Orest Paslariu, Mihnea Lamatic (Zsupan), Claudia Maru Hanghiuc (Czipra), Cristian Caraman, Toni Zidaru (Carnero) si Stefan Popov, Ma�rius Mitrofan (Homonay). (L.D.)
Marinca in SUA
Actrita Anamaria Marinca este invitata la sectiunea Shooting Stars, ce reuneste tineri actori europeni de succes, in cadrul Festivalului International de Film de la Hamptons (Statele Unite), ce are loc intre 15 si 19 octombrie, informeaza Mediafax. Sectiunea Shooting Stars, aflata in cel de-al XII-lea an de existenta, este prezenta in cadrul mai multor festivaluri, de-a lungul anului, incepand cu Berlinala. Shooting Stars prezinta tineri actori care au succes in tarile de origine si care au obtinut si recu�noas�tere internationala. (L.D.)
Surorile lui Tompa
Primul spectacol al celei de a 216-a stagiuni la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va iesi azi (ora 19.00) la rampa. "Trei surori" de Cehov este prima montare a dramaturgului rus facuta de Tompa Gabor in tara. "<<Trei surori>> ma preocupa din punctul de vedere al problematicii mantuirii. Conform acesteia, surorile sunt trei proiectii ale unei singure imagini feminine: cea a fetei, a femeii si a mamei - acestea trebuie sa ramana unite ca supravietuirea lor sa fie posibila. Muzicalitatea din piesa <<Trei surori>> poate fi asociata cu piesele absurde, piese la care tin foarte mult. Aceasta muzicalitate, ca si orice opera simfonica necesita o mare punctua�litate, o tonalitate riguroasa, un ton, o atmosfera, nuante exacte de culori", explica regizorul. (L.D.)
A r h i v a
  Experimentul Ateneu    
  Victime si calai    
  Festivalul carte si arte    
  "Ciocoii noi cu bodyguard"    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Condamnat la moarte (3987 afisari)
 Ultimul condamnat la moarte (2872 afisari)
 Tkes cere autonomia Transilvaniei (2351 afisari)
 Birchall se apara pe blog (1540 afisari)
 Senatorii au furat dosarul spionilor (1319 afisari)
 ICR Berlin a vernisat expozitia artistilor Alexandru Radvan si Sorin Tara. PRIVITI SI COMENTATI. (Atentie, imagini socante!) (2422 afisari)
 Deputat ucrainean: Kievul a facut tot ce putea pentru ca Romania sa aiba castig de cauza la Curtea Internationala de Justitie  (2391 afisari)
 Doua prostituate din Timisoara s-au luat la bataie cu politistii (VIDEO) (2302 afisari)
 Doua planete aflate la 300 de ani lumina de Pamant s-au ciocnit (2302 afisari)
 Moldovenii au brevetat masina de cules castraveti (1700 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.