Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Inundatii in Carpati
Hidrologii avertizeaza asupra pericolului de inundatii in 15 judete situate de-a lungul Carpatilor. Avertizarea cod galben de inundatii vizeaza judetele Arges, Bacau, Buzau, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinti, Prahova, Suceava, Valcea si Vrancea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului. Hidrologii prognozeaza, pentru intervalul 15.09, ora 14.00 - 16.09, ora 16.00, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale. Avertizarea vizeaza bazinele hidrografice ale raurilor Timisul superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Jiu, Olt, Arges, Dambovita, Ialomita, Buzau, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova si
Suceava. (L.M.)
Pensii pe card
Libra Bank si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) au semnat o conventie privind virarea pensiilor in conturi curente sau pe carduri bancare care vor fi create pentru pensionarii solicitanti. Pensionarii care doresc sa primeasca pensiile la Libra Bank trebuie sa solicite deschiderea unui cont curent sau emiterea unui card de debit Libra Salary VISA, in care CNPAS urmeaza sa le vireze pensia lunar, se arata intr-un comunicat al bancii. La incasarea pensiei, clientului i se percepe un comision de trei lei, acesta fiind singurul comision aplicat de Libra Bank pentru acest serviciu. (C.S.)
ANPC in inspectie
Peste 11 tone de alimente au fost retrase de pe piata si au fost date amenzi de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Inspectorii au constatat ca din cele aproximativ 54,4 tone de alimente, materii prime, preparate culinare si alimente verificate, 13,6 tone erau improprii pentru vanzare. Pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor au fost aplicate 648 de amenzi, in valoare de 1.667.000 de lei si 156 de avertismente. Inspectorii ANPC au mai constatat prestarea de servicii de alimentatie publica fara a avea autorizatie in acest sens, precum si utilizarea de
cantare neverificate metrologic. (C.S.)
Avalansa de proiecte
In trei regiuni de dezvoltare din Romania nu se mai primesc proiecte pentru drumuri, pentru ca cele depuse pana acum depasesc 50% din finantarea comunitara alocata in perioada 2007-2013. Potrivit legislatiei, de la 16 octombrie se procedeaza la suspendarea procesului de depunere a cererilor de finantare pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane cuprinse in axa prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport" pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est si Sud-Vest Oltenia, a anuntat Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL). (C.P.)
 Afisari: 105  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dulapioare pe campii    1 comentariu
  Salariile prind viteza in statistici    
  Perspective sumbre    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.