Ziua Logo
  Nr. 4332 de marti, 9 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Oprescu ingroapa "epoca bunului plac"
-- Primarul general si-a instalat garda: arhitectul sef Gheorghe Patrascu si directorul ALPAB, Gabriel Iosif * Demiterile directorilor din primarie vor continua, noua organigrama urmand a fi gata in octombrie
Odata cu investirea in functie a noului arhitect sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, si a directorului Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Gabriel Iosif, primarul general Sorin Oprescu vrea sa incheie "epoca bunului plac in Capitala, a anomaliilor arhitecturale si a lipsei unei reguli generale de urbanism".
El a declarat, ieri, ca acum isi va putea indeplini "dorintele exprimate in ultimele doua luni". "Anul acesta, Capitala se confrunta cu consecintele unei dezvoltari haotice, pe care a avut-o in ultimii 18 ani", si-a argumentat el decizia de a-i schimba din functie pe vechii functionari ai municipalitatii.
In ton cu Oprescu, proaspat investitul arhitect sef a declarat ca "este un moment istoric, in care o autoritate nationala in domeniu colaboreaza cu municipalitatea". Gheorghe Patrascu a precizat insa ca va asigura sase luni interimatul in functia de arhitect sef al Primariei Capitalei, dupa care va urma o evaluare a activitatii sale. "S-a ajuns la aceasta solutie ca urmare a unui acord cu ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, pentru ca intregul sistem al administratiei sufera de o boala cronica, care in Bucuresti a ajuns la o faza critica. Pentru a o inlatura, trebuie acordata o coerenta dezvoltarii orasului", a precizat Patrascu.
In opinia sa, este necesara gasirea unei negocieri intre interesul public si cel privat, chiar daca "dezordinea dezvoltarii oraselor" este o caracteristica a intregii natiuni. "Definitia urbanismului este, de fapt, o negociere intre interesul public si cel privat", a punctat Gheorghe Patrascu, in incheierea prezentarii sale.
Gabriel Iosif vrea sa "reinventeze definitia spatiului verde", invocand si el greaua mostenire. "Capitala a pierdut circa 300 de hectare de spatiu verde in ultimii 20 de ani. In sondajele facute pentru contorizarea suprafetelor de verdeata au fost folosite buruienile de pe liniile de tramvai, spatiile verzi din cimitire si maidanele de la periferia Bucurestiului, pentru a se ajunge la circa 1.700 ha", a reclamat el. Iosif a mai spus ca administratia pe care o conduce este "controversata, are un trecut si beneficiaza de o mostenire", insa a promis ca a venit special din mediul privat pentru a face tot ce este necesar pentru a repara.
Mai putini directori in Primarie
Sorin Oprescu a anuntat ca demiterea directorilor din primarie este departe de a se fi incheiat, iar organigrama municipalitatii urmeaza sa fie finalizata la inceputul lunii octombrie.
Primarul general are in vedere si un nou regulament de ordine interioara, dar si unul de organizare si functionare, pe care le va supune aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, "la pachet" cu noua organigrama. El a explicat ca nu au fost infiintate noi directii in primarie, cele vechi fiind reorganizate astfel incat fiecare directie sa aiba atributii clar delimitate, dar si responsabilitati pe masura.
De asemenea, noua or�ganigrama va avea mai putini directori si directori adjuncti. "Am incercat sa reasez directiile din primarie, astfel incat sa nu ma trezesc ca am patru persoane care fac acelasi lucru intr-un fel, dintre care numai una singura este la volan si apasa pe toate butoanele. (...) Situatia era in felul urmator: unul avea volanul si apasa pe toate butoanele de deschidere/inchidere a usilor, de la cele trei autobuze. Nu toate autobuzele merg in acelasi timp, nu toate merg in aceeasi directie, nu toate reusesc sa aiba aceeasi viteza", a argumentat primarul general.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 1025  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Scenariu sigur (probabil)   de vida clara
Ar fi prea frumos sa poata fi adevarat!   de La Grandiflora
A r h i v a
  Aeroport la Adunatii Copaceni    6 comentarii
  Bebelusi arsi cu dezinfectant    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Savantii care se joaca de-a Big Bang amenintati cu moartea (3211 afisari)
 Bordel nou, curve batrane (3130 afisari)
 Kievul linseaza mediatic Romania (2309 afisari)
 Ucraina: Urmatoarea criza? (1656 afisari)
 Orice politist poate da amenzi de circulatie (1625 afisari)
 Doua dintre damele de companie aduse de Prunea fotbalistilor sunt actrite de filme porno (3749 afisari)
 Se amana sfarsitul lumii? Experimentul final Big Bang, programat pe 21 octombrie (3497 afisari)
 Disperata ca nici un barbat nu o vrea, Kylie Minogue alege solutia de criza: lesbianismul (2753 afisari)
 O femeie din Pascani a raspuns cu pistolul unei invitatii la sex! (2313 afisari)
 Incredibil: la doar sase ani a injunghiat o tanara in plina strada (2187 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01360 sec.