Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
CRP acuza furtul materialelor de presa
-- Editorii ale caror drepturi de autor au fost incalcate vor fi sustinuti de Clubul Roman de Presa (CRP) sa actioneze pentru reglementarea situatiei, iar daca problemele nu se pot rezolva prin mijloace amiabile, jurnalistii sunt incurajati sa sesizeze organele de ancheta.
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a fost sesizat cu privire la cresterea numarului de materiale de presa preluate pe Internet fara respectarea normelor legale si deontologice in vigoare. CRP atrage atentia ca apar si se dezvolta numeroase site-uri care isi fac strategii de continut bazate pe preluarea fara acorduri a continutului altor surse de informare: agentii de presa, ziare, televiziuni, posturi de radio, alte site-uri. "Informatia trebuie sa circule liber, dar opera jurnalistica este protejata de normele legale si deontologice in vigoare. In virtutea acestor doua principii, CRP considera ca, in absenta unui acord incheiat cu detinatorul drepturilor, materialele de presa pot fi preluate obligatoriu cu citarea sursei, in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din respectivul material", precizeaza Consiliul de Onoare al CRP. (C.S.)
 Afisari: 162  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01087 sec.