Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Pe marginea vremurilor (I)
Ziarul "Ziua" implineste 10 ani de aparitie regulata. Opera d-lui Maur Saveneanu, a sotilor Milnitzer si a d-lui Cofler, fiecare in parte si strans uniti laolalta, au infruntat cu bravura si entuziasm o cauza sfanta. Pornind la lupta cu impetuozitatea inerenta tineretei directorului si a redactorilor sai, acest ziar a devenit in scurt timp o tribuna publica, de critica obiectiva, de informatie precisa, dela care se difuzeaza toate ideile ce anima diversele curente sociale si unde oricine isi poate spune cuvantul raspicat, in problemele curente. Complectamente independent, ceea ce constituie "o rara avis" in presa romaneasca, aceasta gazeta critica fara menajamente si exercita un control desinteresat. Rolul presei este covarsitor in formarea si indrumarea opiniei publice... Cu drept cuvant s'a spus ca ea reprezinta "a patra putere in stat". Se cere insa pentru aceasta, ca ea sa nu fie o simpla intreprindere comerciala, gata sa incheie orice compromisuri si sa acopere orice murdarie. Ziarul este prietenul de fiecare zi al omului, prin el, cititorul se integreaza in marea masa umana. E sfatuitorul cetateanului de fiecare zi. Pentru ca acest tel sa fie atins, se cere incredere si buna credinta din partea ziaristului. Talentul nu acopera vicisitudinile de caracter, decat la oamenii exceptionali si acestia nu sunt decat scantei in istoria omenirii, pe cand focul sacru este intretinut de miile de breslasi, care-si fac cu constiinciozitate datoria.
ZIUA, 20 august 1940
rubrica de Carmen Gherghei 
 Afisari: 195  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat    16 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00830 sec.