Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
Remedii impotriva oboselii * Fructele si legumele crude sunt sursele cele mai importante de "vitamine impotriva oboselii". Nu ezitati sa le consumati ori de cate ori puteti daca stomacul si intestinele le tolereaza. Beti inainte de micul dejun un paharel de suc de frute (de preferat portocale sau grapefruit). * FaceTi in fiecare dimineata un dus rece (apa la temperatura camerei) urmat de cateva miscari de gimnastica, iar seara inainte de culcare un dus caldut. * CulcaTi-vA la ore fixe. Culcati-va cat mai devreme posibil. Orele de somn dinaintea miezului noptii sunt cele mai odihnitoare. * Odihna activa e mai valoroasa decat cea pasiva (inactivitatea). Odihnindu-va faceti altceva decat in mod obisnuit! * AlternaTi corect diverse feluri de munca; alternati ritmic munca si odihna. Faceti mici pauze, de 2-5 minute la fiecare ora de munca, in care efectuati exercitii fizice simple. * DacA lucraTi sezand la birou, ridicati-va si umblati 2-3 minute din cand in cand sau faceti cateva exercitii fizice cu participarea mai ales a muschilor picioarelor, spatelui si gatului - rotatii ale gatului si trunchiului, flexiuni lombare etc. * CruTaTi-vA fortele cat e posibil! Utilizati reteta lui Henry Ford: "Sunt intotdeauna odihnit pentru ca nu stau niciodata in picioare cand pot sedea si nu sed niciodata cand pot sa stau culcat". * IntrerupeTi complet activitatea pentru cinci minute o data sau de doua ori pe zi, pentru a va relaxa total. Adoptati in acest scop "pozitia birjarului": bratele cad de o parte si de alta a corpului, picioarele usor indepartate, barbia cade pe piept, umerii se ridica la fiecare inspiratie, expiratia e prelungita. Imaginati-va ca sunteti asezati pe un cantar si ca sunteti platit in aur dupa greutate; incercati deci sa cantariti cat mai mult!
 Afisari: 761  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  De ce obosim?    2 comentarii
  Atentie la hipertensiune!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01575 sec.