Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Vot pentru nimeni
IPP propune modificarea legislatiei electorale prin introducerea in buletinul de vot a optiunii "Nici un candidat", pentru a oferi alegatorului posibilitatea de a-si exprima dezaprobarea fata de toti candidatii propusi. "Este o modalitate prin care cetateanul isi exercita dreptul de vot in conformitate cu propriile evaluari si, in acelasi timp, o modalitate prin care reprezentantii politici inteleg ca trebuie sa prezinte o alta oferta politica", explica IPP, intr-un raport difuzat ieri. (L.S.)
ICR accepta ancheta
Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia Roman Patapievici, i-a transmis ieri presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca nu are "nici o obiectie" fata de o eventuala ancheta, "parlamentara sau de orice alt fel", la institutia pe care o conduce. Seful ICR a spus, potrivit Mediafax, ca activitatea Institutului a fost controlata, in perioada 27 septembrie 2007 - 31 ianuarie 2008, de Curtea de Conturi, care nu a constatat existenta unor "fraude". (R.G.)
Obama scriitorul
O noua carte a candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, care detaliaza programul sau si reia mai multe discursuri de campanie, este asteptata in librarii din 9 septembrie. Lucrarea se intituleaza "Schimbarea in care putem crede" si va fi publicata in format de buzunar. Pe de alta parte, echipa de campanie a democratului a promis sustinatorilor ca le va trimite prin intermediul unor mesaje text pe telefonul mobil, numele candidatului la vicepresedintie. Staff-ul lui Obama a creat o retea de aproximativ doua milioane de persoane, care fac campanie si incearca sa adune fonduri electorale pe internet. (I.C.)
Siniora a castigat
Guvernul de uniune nationala libanez, condus de premierul prooccidental, antisirian, Fouad Siniora, a obtinut, ieri, votul de incredere al Parlamentului. Dintr-un total de 127 de deputati. 107 prezenti, 100 s-au pronuntat in favoarea Cabinetului Siniora. Dezbaterile premergatoare scrutinului au durat cinci zile si au fost transmise in direct de posturile de televiziune locale, informeaza Agerpres. Este primul guvern format dupa o indelungata perioada de criza intre majoritatea antisirana si opozitia condusa de miscarea siita Hezbollah sustinuta de Siria si de Iran. (I.C.)
 Afisari: 108  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Blaga a cheltuit de zece ori cat Oprescu    2 comentarii
  Politicienii sunt codasi la incredere in toata Europa    
  Alesi incompatibili    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00849 sec.