Ziua Logo
  Nr. 4292 de joi, 24 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Cum il vedeau gardienii pe Ramaru
-- ZIUA publica fisa matricola penala a celui mai sangeros criminal in serie din istoria recenta a Romaniei * Comunistii aplicau executia atat pentru omor deosebit de grav, cat si pentru furt, inselaciune sau delapidare
Am prezentat in numarul de ieri fisele penale matricole ale mai multor detinuti politici precum Corneliu Coposu, Radu Campeanu sau Constantin Argetoianu. In editia de azi vom publica documente referitoare la unii dintre detinutii de drept comun condamnati la moarte de regimul comunism. Dupa cum se va putea observa, justitia nu facea nici o diferenta intre un omor deosebit de grav sau talharie. Cel care savarsea o crima primea pedeapsa capitala. La fel se intampla insa si cu cei gasiti vinovati de delapidare, furt sau inselaciune. Listele cu detinutii de drept comun executati de comunisti pot fi consultate pe www.crimelecomunismului.ro
Cel mai renumit detinut de drept comun din perioada regimului comunist este fara indoiala Ion Ramaru. Acesta a fost condamnat la moarte fiind gasit vinovat de uciderea a patru femei. Conform fisei penale matricole, data publicitatii de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Ion Ramaru a fost prins la data de 27.05.1971 si arestat in baza unui mandat emis de Procuratura Municipiului Bucuresti a doua zi. In acelasi an, Ramaru a fost condamnat la moarte de Tribunalul Mu�nicipiului Bucuresti pentru omor deosebit de grav, fiind executat la Penitenciarul Jilava la data de 23.10.1971. Potrivit fisei penale matricole, in momentul arestarii, Ramaru, nu avea apartenenta politica, nici avere, iar originea sa sociala era cea de "muncitor".
Operatiunea "Vulturul"
Ion Ramaru este cunoscut ca cel mai sangeros criminal in serie din istoria recenta a Romaniei. Nascut la 12 octombrie in Corabia, student in anul III la Medicina Veterinara, el a terorizat Bucurestiul la inceputul anilor '70, declansand o adevarata psihoza printre locuitorii Capitalei, prin comiterea unor crime oribile. A ucis cu sange rece patru fe�mei si a mutilat pe viata alte sase. Victimele sale au fost gasite strangulate, violate, ciopartite cu toporul sau cutitul. Ramaru actiona numai in noptile cu fenomene meteorologice deosebite si ataca doar femei tinere, care se intorceau de la serviciu in zorii zilei. Pentru prinderera criminalului, Militia a declansat operatiunea "Vulturul", in care au fost angrenati 6000 de oameni din toate structurile Ministerului de Interne si ale Securitatii, 100 de masini si 40 de mo�tociclete, care patrulau pe strazile Bucu�restiului in fiecare noapte. S-au operat 2565 de arestari si in jur de 8000 de legitimari, insa Ramaru isi continua seria crimelor. Modul sau de operare era unul feroce, crud, agresiv, impulsiv si sadic, cu manifestari de canibalism si necrofilie, fiind denumit in acea perioada "omul-lup". Informatiile furnizate de femeile care i-au scapat cu viata au condus la arestarea sa in Caminul Studentesc nr. 6 din Bucuresti. Initial, el a fost acuzat doar pentru trei crime, alte 20 de infractiuni grave fiind recunoscute de acesta dupa doua luni de interogari. In acelasi an, Ion Ramaru a fost condamnat la moarte prin impuscare, sentinta fiind executata de un pluton format din trei persoane. In ultimele clipe ale vietii, criminalul a inceput sa urle: "Arestati-l pe tata, el este criminalul! Vreau sa traiesc!". Ulterior, s-a descoperit ca si tatal lui Ramaru, Florea Ramaru, fusese criminal in serie. Acesta a fost si el acuzat in legatura cu crimele in serie ale fiului sau, dar a murit in conditii suspecte in 1972.
Cazierul lui Ramaru
- patru omoruri
- sase tentative de omor deosebit de grav
- cinci violuri
- o tentativa de viol
- o talharie in dauna avutului obstesc
- doua talharii in dauna avutului personal
- trei furturi calificate in dauna avutului personal
- un furt calificat in dauna avutului obstesc
Executat pentru furt din vagoanele CFR
Justitia comunista nu facea nici o deosebire intre crima si alte infractiuni minore. Spre exemplu, pentru furt pedeapsa era la fel ca si pentru omor: cea capitala. Dovada este fisa penala matricola a lui Alex Mihai Fronea. Acesta a fost arestat la 28 octombrie 1958 si condamnat anul urmator la moarte pentru furt din avutul obstesc, fiind acuzat ca a sustras obiecte din vagoanele CFR. Alex Mihai Fronea a fost executat la Penitenciarul Iasi la 18.03.1959.
Delapidare egal moarte
Pedeapsa capitala o primeau si cei gasiti vinovati de delapidare. Badea Gheorghe, membru al Partidului Muncitoresc Roman, a fost arestat in august 1958. In acelasi an, el a fost condamnat de Tribunalul Cislau la cinci luni de inchisoare pentru ultraj si la moarte pentru delapidare. Potrivit fisei penale matricole, la 9 decembrie 1958 Badea Gheorghe a fost executat.
Pentru inselaciune plateai cu viata
Si persoanele acuzate de inselaciune plateau tot cu viata. Este cazul lui Sisco Petre, arestat in 1958 pentru fals. In acelasi an, barbatul a primit pedeapsa cu moartea, pentru inselaciune. Anul urmator, pe 20 septembrie, a fost executat prin impuscare.
Pagina realizata de George TARATA si Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 6262  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Carti din Casa Scanteii   de Olga Khan
Rimaru   de HERUT
Unde-s "gardienii" lui Ramaru, domnilor?   de Dan Ottiger Dumitrescu
Omul cu ciocanul   de FB
"Informatiile furnizate de femeile care i-au scapat cu viata au condus la arestarea..."   de geek-a-contra
Cine de fapt a comis crimele ? Ramaru fiu sau Ramaru tatal ? Oare o noua ancheta    de ionion
Ramaru   de cosor ion
pai daca s-ar aplica aceasi justitie si azi....   de k.k.klan
In 72, am cunoscut o gagica de la " fil-o " ...   de cotrofelnitza
Ramaru atunci era student la Veterinar   de Olga Khan
A r h i v a
  Amenintarea Camatarilor    8 comentarii
  Avort pentru minore    3 comentarii
  Anchetarea ministrilor trebuie sa continue    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cum il vedeau gardienii pe Ramaru (6262 afisari)
 Betancourt si-a parasit sotul (2616 afisari)
 Amenintarea Camatarilor (2316 afisari)
 PRM - ori la bal, ori la spital (2028 afisari)
 Pe limba lui Voronin (1255 afisari)
 Dezvaluiri socante: Violata zilnic de soldati, in timpul regimului lui Radovan Karadzic  (3373 afisari)
 Condamnati la inchisoare pentru ca au facut sex si un film porno langa un monument (3227 afisari)
 Erou la 12 ani: A scapat o fetita de sapte ani din mainile violatorului (2289 afisari)
 Scandalul ICR merge mai departe: cazul Antohi-Hoisie ii face pe sefii Institutului sa se contrazica privind informatorii Securitatii (1931 afisari)
 Amanta secreta a macelarului din Bosnia, Radovan Karadzic (1815 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01128 sec.