Ziua Logo
  Nr. 4280 de joi, 10 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Filiera fratilor KGB
-- Personaje de varf din Romania, Moldova, Rusia si Ucraina intrebuinteaza influentele masonice pentru promovarea unor interese economice si geopolitice in spatiul rasaritean al Europei
Dupa 1989, Francmasoneria "si-a reaprins Luminile" in toate tarile din fostul bloc comunist. Prin Hotararea de Guvern nr. 561 semnata de Adrian Nastase la data de 15.04.2004, "Asociatia Marea Loja Nationala din Romania" devine de "utilitate publica", adica beneficiaza inclusiv de fonduri de la stat. Conform istoricului oficial al masoneriei, cu stiinta Marii Loji Unite a Angliei, "Grande Oriente d'Italia" a decis sa reactiveze Francmasoneria Regulara din Romania. Aceasta Mare Loja Regulara a fondat pe teritoriul romanesc, la Bucuresti, in 1991, trei "Loji Regulare", aflate la inceput sub jurisdictie italiana. Acelasi lucru s-a intamplat peste Prut, prin intermediul aceleiasi filiere, numai ca ceva mai tarziu.
In 1997, tot Marea Loja Regulara a Italiei fondeaza la Chisinau "Marea Loja a Moldovei", cu sprijinul presedintelui de atunci Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut si pentru politica sa anti-romaneasca. Loja a fost inregistrata cu numarul 113 in registrul Lojei italiene, iar ceremonia de initiere, care a durat circa 11 ore, s-a desfasurat pe 7 iunie in Hotelul "Codru" de la Chisinau, fost al Partidului.
Ritual masonic la Chisinau
Conform surselor de la Chisinau, primii "initiati" au fost in numar de 32, al 33-lea participant fiind Marele Maestru al Marii Loje Regulare Italiene, profesorul Giuliano Di Bernado, care, de altfel, a si sustinut o conferinta de presa pe aceasta tema pentru ziarele si televiziunile din spatiul post-sovietic. Ulterior, acesta s-a deplasat la Kiev si Cernauti pentru a "duce lumina" mai departe. Primul "Mare Maestru" al MLM a fost numit Anatol Andreevici Coman, un fost angajat al Ministerului de Interne, banuit de apartenenta la KGB. Sediul se afla in cladirea Euro Credit Bank. In prezent, in Republica Moldova exista 16 loji, conduse de "Marele Maestru" Iurie Sedletki, rectorul Universitatii de Studii Europene din Moldova.
Colaborarea masonica romano-rusa
La Bucuresti, marele secretar al MLNR, Ioan Danut Tanasie, a lucrat in perioada 1968-1992 ca ofiter operativ in Directia de Informatii Externe (diviziunea TS), actualul SIE, de unde s-a pensionat si a trecut in rezerva in mai 1992, cu gradul de loco­tenent-colonel.
Iurie Sedletki (dreapta)
Tanasie, devenit mana dreapta a lui Chirovici, a fost si omul de incredere al lui Mihai Caraman - primul sef SIE dupa '89, cel care a reusit sa penetreze cartierul general al NATO pentru KGB -, caruia i-a fost subordonat direct in spionajul ante si post-decembrist. "Iesirea" spre Rusia si spatiul CSI a fost posibila cu sprijin moldovenesc. Dinainte de a de­veni "asociatie de utilitate publica", seful masoneriei de la Bucuresti, Eugen Ovidiu Chirovici, l-a contactat pe Anatol Andreevici Coman, pentru a-i crea un culoar pe contactele sale masonice la Moscova, in folosul Guvernarii de atunci. Coman l-a pus pe Chirovici in legatura cu Alexandr Kondyakov, tot cadru KGB, cunoscut si pentru vizita sa in Romania in perioada referendumului anti-Basescu. Rusul si-a pus in miscare relatiile masonice si l-a fi indicat drept intermediar pentru a negocia cu oligarhii romani pe fostul vicepremier rus Vladimir Andrianov.
Dupa contactele cu Andrianov a inceput ofensiva indirecta a unor companii rusesti precum Gazprom, Lukoil sau Tiumen Naftalya Companya - TNK, cea care urmarea cumpararea a 51% din Petrom.
Veriga Rompetrol
Eugen Ovidiu Chirovici (centru)
Managerii acestor mari companii rusesti sunt la randul lor membri in Marea Loja a Rusiei. Intre timp, fratele lui Anatol Coman a devenit director in Rompetrol Chisinau, iar sotia lui Eugen Ovidiu Chirovici, Mihaela Chirovici, este director la Rompetrol Bucu­resti. Un personaj de frunte al masoneriei moldovenesti cu stranse legaturi la Bucuresti, mai ales la Grupul Rompetrol, este Ion Sturza, fost premier in 1999.
Ion Sturza a fost o piesa de marca a gruparii Lucinschi. In 1987, il gasim ca participant la infiintarea Organizatiei de Comert Exterior "Moldex" (OCEM), de pe langa Guvernul RSS Mol­dovenesti, institutie controlata de KGB. Sturza, fost director general al Rompetrol-Moldova si fost consul onorific al Kazahsta­nului in Republica Moldova este unul dintre intermediarii principali ai "afacerii secolului", vanzarea Grupului Rompetrol catre KazMunai Gaz. In prezent este considerat Numarul 2 in Rompetrol, dupa Dinu Patriciu.
Omul din umbra de la Chisinau
Dumitru Diacov, fost sef al Agentiei TASS la Bucuresti in perioada evenimentelor din decembrie 1989 si considerat agent de legatura al KGB cu mai multi ziaristi si disidenti din Romania, este cel care e considerat ca a stat la originile masoneriei moldovenesti.
Ion Sturza
Dupa ocuparea Departamen­tului Politic al Ambasadei Moldovei la Moscova, Diacov devine deputat pe listele agrarienilor si ulterior vice-presedinte al Parlamentului de la Chisinau, pozitie din care infiinteaza Marea Loja sub patronajul presedintelui Piotr Lucinschi. Ulterior Diacov devine presedinte al forului legislativ, iar in prezent este presedinte al Partidului Democrat din Moldova. Pe lista masonilor de la Chisinau se afla si Oleg Sere­brian, deputat, fost presedinte al Partidului Social-Liberal, in prezent vice-presedinte al Partidului Democrat al lui Diacov. Cunoscut si drept politolog, conform surselor de la Chisinau, Serebrian a fost initiat in masonerie la Paris, de catre un roman, care l-a introdus in Loja "Quatuor Coronati". Vita­lia Pavlicenco, deputat si presedinte al Partidului National Liberal din Moldova este membra a Ro­tary Club Moldova, un fel de "anticamera" a masoneriei. Nici Mihai Ghimpu, prese­dintele Parti­dului Liberal, unchiul actualului primar al Chisinaului Dorin Chirtoaca, nu este neinitiat, con­form unui document scris de un "frate", Marius Stoian, de la Bucuresti (vezi facsimil).
Coruptie si masonerie pe axa Iasi-Chisinau
Studiile diferitor structuri din statul vecin arata ca mai multi dintre politicienii si parlamentarii romani sunt membri ai diferitelor loje, toate cu ramificatii dinspre si inspre Republica Moldova, afirma cotidianul "Flux" de la Chisinau intr-o ampla analiza publicata la sfarsitul saptamanii trecute. Daca din punct de vedere organizatoric "Marea Loja a Moldovei" este autonoma in raport cu lojele din Romania, atunci contactele politicienilor masoni din Moldova cu cei din Romania sunt destul de frecvente si cu o tenta accentuata de sustinere si tutelare din partea celor din urma. Mai mult, exista si un trafic de influenta continuu si eficient, exprimat prin finantari de partide si sustineri in afacerile politicienilor de la Chisinau.
Un cunoscut om politic de la Chisinau, acuzat de apartenenta ascunsa la masonerie este Vladimir Filat, fost sef al Departamentului Privatizarii si apoi ministru de Stat, in prezent deputat, presedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar si invinuit in mai multe cazuri de coruptie. Pe vremea cand se ocupa de privatizari, pe langa calitatea sa de demnitar, Filat era si asociat al companiei "RoMold Trading", inregistrata in Romania, la Iasi. Compania a incheiat cu Combinatul de tutun din Chisinau (Tutun-CTC) un contract de distribuire exclusiva a produselor combinatului pe teritoriul Romaniei. Ulterior, organele de ancheta din Romania au stabilit ca cea mai mare cantitate de marfa era introdusa prin contrabanda si au organizat un flagrant, in urma caruia au fost capturate patru TIR-uri cu peste 1,8 milioane de pachete de tigari. Alti doi "frati" masoni de la varful politicii din Republica Moldova sunt, potrivit publicatiei Flux de la Chisinau, Veaceslav Untila, prim-vicepresedinte al Aliantei "Moldova Noastra" si Dumitru Braghis, fost premier, in prezent presedintele Partidului Social Democrat.
Ajutor de la Guvernul Nastase
Fostul primar al Chisinaului, Serafim Urechean (foto), a fost primit adeseori la Bucuresti de Adrian Nastase.
Urechean si Braghis au fost sprijiniti financiar in perioada Guvernarii Nastase prin intermediul unor fonduri ale Departamen­tului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni si sunt initiati, conform surselor de la Chisinau, in loja masonica "Marele Orient al Frantei", dar tot in filiala italiana. Un Raport al Curtii de Conturi din Romania de dupa 2004 evidentiaza numeroase fraude legate de aceste finantari, realizate prin "Centrul pentru prevenirea conflictelor" si Centrul pentru Democratie condus de fostul sef al PSD Iasi, Doru Tompea, intermediate prin Titus Corlatean, pe atunci director al DRRP. Curtea de Conturi soli­cita in Raportul sau oficial deschi­derea unor anchete penale.
Pagina realizata de Victor RONCEA 
 Afisari: 7880  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 18 Afiseaza toate comentariile  
La mine se cam potriveste, gandurile cu realitatea, realitatea cu gandurile,   de Atamild
Masonii tzin de ritul paladin, adica se inchina lui lucifer (satan)...   de xViorel
''adica beneficiaza inclusiv de fonduri de stat'', poporul roman, 50% din ei, e muritor de foame    de Ho Ciu Tzi
Masoneria, un cancer al societatii   de Eufrosin
parera mea:   de enzo
Iurie Rosca - agent KGB din 1988   de agatza cristi
Ofensiva lui Iuie Rosca   de Dany124
mai sa fie!   de simiondan
Un articol stupid   de Marrina
Pentru mine este de neconceput , bolnavicios chiar.   de Atamild
Nu ca asi simpatiza.   de Aladin
adevaratele voastre virtuti   de Ciprian2008
omul ca un ban,   de silviana
Distins Isoter , Grande Isoter ...   de jan dinu
Ar trebui o lista completa a SEFILOR de companii din Romania (inclusiv britanice)   de Paul din Ohio
Chirovici era seful lui Nastase ?   de sorge
V-a naucit articolul de nu mai scrieti nici un mesaj ? Acuma o sa-mi scrie raspuns:   de ionion
Acesti "fratzii "lucreaza cu manushi ...pentru a nu lasa amprente ??!   de jan dinu
A r h i v a
  Creditele sugrumate cu mana Fiscului    5 comentarii
  Apocalipsa Bio    4 comentarii
  Guvernul Tariceanu deseneaza si castiga    14 comentarii
  Patriarhia Rusa cere condamnarea comunismului    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Filiera fratilor KGB (7880 afisari)
 Puscarie pentru sex pe plaja din Dubai (3459 afisari)
 Sfantul Sinod a hotarat "iertarea pacatelor" (1459 afisari)
 Apocalipsa Bio (1308 afisari)
 Securitatea a tras la Timisoara (1119 afisari)
 Staruri pocite de bisturiu (2913 afisari)
 Elvis a fost tigan (2872 afisari)
 UPDATE Patru televiziuni au fost somate in cazul porno-profesoarei din Zalau (2531 afisari)
 Moscova se doteaza cu Suhoi PAK FA, varianta ruseasca a lui F-22 Raptor (2330 afisari)
 Iranul a trucat imaginile de la testul cu rachete balistice (2033 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.24890 sec.