Ziua Logo
  Nr. 4278 de marti, 8 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Oprescu face ochi dulci PD-L
-- Primarul Bucurestilor viseaza sa modifice organigrama municipalitatii * El i-a redat viceprimarului Murgeanu partea leului, iar pe vicele Ionescu l-a tras pe linie moarta
Foto: Rompres
Primarul general Sorin Oprescu a anuntat, ieri, dupa intalnirea cu primarii sectoarelor bucurestene, ca la sfarsitul lunii august va modifica organigrama Primariei Capitalei. Tot atunci va avea loc si o "reinvestire" de atributii, datorata aparitiei unor noi directii in primarie, ca de exemplu Directia generala a spitalelor.
El nu a precizat insa daca va demite pe vreunul dintre directorii municipalitatii. De altfel, Oprescu nu a acceptat intrebari din partea jurnalistilor, ci a a apelat la metoda declaratiei de presa, pentru a scapa de curiozitatea reprezentantilor mass-media. Oricum, modificarea organigramei trebuie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), astfel ca intentiile sale trebuie sustinute printr-o buna renegociere cu membrii PD-L si PNG, care detin majoritatea.
Sorin Oprescu s-a rezumat, asadar, sa prezinte atributiile pe care le-a delegat celor doi viceprimari generali pe care CGMB i i-a pus in brate. Dupa zece zile de gandire, edilul Capitalei s-a decis. El i-a redat, ieri, pedelistului Razvan Mur�geanu atributiile pe care acesta le-a avut si in mandatul trecut, respectiv Directia de Relatii Internationale, cea de Integrare Europeana, de Protectie Civila si Aparare, de Coordonare si Reglementare Infrastructura, de Utilitati Publice, Directia Administrativ-Transport, precum si regia de termoficare RADET si Agentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB). In plus, Murgeanu a primit Directia Transporturi, Drumuri si Siguranta Circulatiei - pusa la punct si coordonata direct, in ultimii ani, de Gheorghe Udriste, si pe care Ludovic Orban era croit sa si-o treaca in subordine, la Ministerul Trans�porturilor, in aceasta primavara, cu concursul premierului.
Celalalt viceprimar general, Robert Ionescu, apartinand PNG, a fost trecut pe linie moarta, el urmand sa se ocupe de Directia de invatamant - ce cuprinde doar scolile speciale in care invata elevii cu diverse deficiente -, de Cultura - inclusiv teatrele, care sunt deja puse la punct, mai putin Nottara -, de Turism - o directie nou infiintata -, de Protectia mediului, de administrarea Gradinii zoologice si de Centrul de protectie a plantelor.
Oprescu si-a pastrat in directa subordine Directia de aplicare a Legii 10 - cea care se ocupa cu retrocedarea imobilelor nati�onalizate -, atributiile asupra acesteia fiind delegata in mandatul trecut de Adriean Videanu fostului veceprimar Ludovic Orban.
Metroul, pofta lui Oprescu
Tot ieri, Sorin Oprescu a tinut sa aiba o intrevedere cu primarii sectoarelor inainte de intalnirea cu premierul, ce va avea loc astazi. Discutiile s-au axat pe problemele binecunoscute bucurestenilor, de la lucrarile de infrastructura care se executa fara o coordonare intre sectoare si municipalitate, la reabilitarea termica a blocurilor, la parcari etc. Marele absent a fost Liviu Negoita, care l-a trimis la intalnire pe viceprimarul Sectorului 3, Victor Tartacuta. A mai fost prezent prefectul Capitalei, Ion Tincu. Oprescu vrea, pe de o parte, sa faca o echipa unica impreuna cu cei sase primari de sector, iar pe de alta parte, sa fie ambasadorul acestora in fata premierului Calin Popescu Tariceanu, de la care spera sa "smulga" ceea ce n-au reusit Adriean Videanu si Traian Basescu, in doua mandate: preluarea metroului in adminis�trarea municipalitatii, precum si reducerea termenelor privind achizitiile publice, care au ajuns la 18 luni, astfel incat intarzie enorm marile investitii.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 1403  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Oprescu face ochi dulci PD-L ??? Nu prea pare.   de Socrate
Tine-l pe udriste    de Shadow
Bravo Sorine,   de Christiaan
de ce nu beckali?   de soferulamator
A r h i v a
  Zi de cosmar    2 comentarii
  Fasola "judecat" la Londra    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Misterioasa inscriptie despre Mesia-Iisus (2946 afisari)
 Cartita invrajbeste CNSAS (1762 afisari)
 Isus intre... fundamentalisti (1590 afisari)
 Sfaraiala Astoria (1525 afisari)
 Oprescu face ochi dulci PD-L (1403 afisari)
 Gafa fara precedent: Bush cere scuze lui Berlusconi si poporului italian pentru insulta (2757 afisari)
 Fosta sotie a lui Sylvester Stallone, Brigitte Neilsen, isi opereaza sanii in direct de dragul audientei tv (2475 afisari)
 O romanca se iubeste, de doi ani, cu antrenorul lui AC Millan, Carlo Ancelotti (2438 afisari)
 Pentagonul se doteaza cu "arma telepatica" pentru dispersarea manifestatiilor  (2012 afisari)
 Nudul unei fetite de sase ani, de pe coperta unei reviste de arta, infurie autoritatile australiene (1846 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.