Ziua Logo
  Nr. 4272 de marti, 1 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Marea debarcare din SRI
-- Trecerea in rezerva a generalului Dumitru Ion Zamfir este penultimul pas pe care George Maior, direc­torul SRI, l-a facut pentru a scapa de vechea garda a sri-stilor "securisti" care mai activeaza in condu­cerea principalului serviciu de informatii din Romania.
In perioada imediat urmatoare vor fi trecuti in rezerva si alti generali cu functii importante din SRI. Printre cei care vor ingrosa randurile pensionarilor se vor numara generalul Ionel Bidireci, seful Inspectoratului de Contraspionaj al SRI, generalul Ion Stefanut, Seful Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Teroris­mului, si generalul Alexandru Buresin, tot din cadrul Inspecto­ratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului. Curios este ca pentru moment, din acest tavalug al trecerilor in rezerva, va scapa generalul Marius Brateanu, seful Secreta­riatului General al Serviciului. Motivul este acela ca generalul Brateanu l-a cununat pe actualul prim adjunct al directorului SRI, nimeni altul decat tanarul general Florian Coldea.
Nucleul dur
a fost mazilit
Mazilirea nucleului dur din SRI a inceput anul trecut, in luna iulie 2007, prin trecerea in rezerva a generalului locotenent Ionel Marin, fost adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii si coordonator al domeniilor antiterorism si cooperare interna­tionala. Surse din SRI ne-au precizat ca generalul Marin a plecat din Serviciu din cauza divergentelor pe care acesta le-a avut cu directorul SRI dupa declansarea scandalului biletelelor lui Coldea. In momentul declansarii scandalului, ziarul ZIUA a lansat o informatie bomba potrivit careia, aparitia biletelelor in presa s-a datorat tocmai unor jocuri interne pe care vechea garda din SRI le-a facut pentru a distruge cariera colegilor mai tineri ajunsi in varful ierarhiei si pentru a incerca aruncarea unor banuieli privind folosirea in scopuri politice a Serviciului de catre actualul director. Tavalugul trecerilor in rezerva a pornit in urma ordinului presedintelui Traian Basescu. Semnalul a fost dat in momentul in care Florian Coldea a fost numit adjunct al directorului, fiind cel mai tanar ofiter de informatii propulsat vreodata in conducerea SRI. Pana la sfarsitul acestui an, in interiorul Serviciului condus de George Maior trebuie sa se incheie procesul de reorga­nizare si reforma si definitivarea noii organigrame. Acest fapt implica reducerea functiilor de con­du­cere la nivel central, dar si o coma­sare a unor directii. Prin urmare, vor urma treceri in rezerva a unor colonei si generali din esalonul doi ale SRI. Noua orga­nigrama a Serviciului a fost aprobata in sedinta CSAT din 25 martie 2008. Tot atunci s-a decis si infiintarea Centrului National CYBERINT.
Doru DRAGOMIR 
 Afisari: 2102  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
S-au instalat lacheii americanilor   de Eufrosin
Debarcare ? aaaaa, daia Nea Nelu cu Jungherul le-a aruncat colacurile de salvare   de ionion
In fine m-am linistit - gata am scapat de securisti. Sanchi bulumac ! alta gluma    de ionion
amuzant   de dana
A r h i v a
  Armata somata sa-i arate pe Ceausesti    2 comentarii
  Nou secretar de stat in MJ    1 comentariu
  Ucis pentru telefonul mobil    
  Ancheta in dosarul "Mihaileanu" continua    
  Divortul "Ciomu" n-a fost cauzat de amputarea penisului    
  Stiri pe scurt    
  Precedentul Mazare    
  Precizarile UTI    
 Top afisari / comentarii 
 Marea debarcare din SRI (2102 afisari)
 Tunguska - o enigma de o suta de ani (2038 afisari)
 Razboiul rece al petrolului (1745 afisari)
 America Latina scapa de sub controlul SUA (1726 afisari)
 Demagogii preturilor (1471 afisari)
 Noi marturii redeschid cazul vizitei extraterestrilor de la "Roswell-ul galez" (4375 afisari)
 Politistii din Vrancea au inventat legea flash-urilor (2773 afisari)
 Ultima moda la Hollywood: Ei slabi, ele planturoase (2531 afisari)
 Cunoscuta cantareata Anca Parghel se lupta din nou cu cancerul (1945 afisari)
 Monica Columbeanu, obiect de studiu la facultate (1800 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17125 sec.