Ziua Logo
  Nr. 4272 de marti, 1 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Precedentul Mazare
-- Judecatorii au decis ca DNA sa furnizeze informatii legate de doi specialisti ai institutiei care au intocmit un raport pe baza caruia primarul Constantei este cercetat privind retrocedarea unor imobile si sa-i achite edilului 6500 lei
Curtea de Apel Constanta a decis ieri ca Directia Natio�nala Anticoruptie trebuie sa ii achite lui Radu Mazare, primarul Constantei, cheltu�ieli de judecata in valoare de 1500 de lei si daune morale de 5000 de lei. De asemenea, magistratii au decis ca DNA sa furnizeze mai multe informatii legate de doi specialisti ai institu�tiei care au intocmit un raport pe baza caruia primarul Constantei este cercetat de procurori privind retrocedarea unor imobile. Sentinta este irevocabila.
Potrivit deciziei judecatorilor, DNA trebuie sa furnizeze mai multe informatii legate de doi dintre specialistii institutiei care au intocmit un raport pe baza caruia primarul Constantei este cercetat intr-un dosar ce are ca obiect retrocedarea unor imobile preluate abuziv in perioada 1945 - 1989, pentru un presupus prejudiciu de 100 de milioane de euro adus avutului public. DNA este obligata la comunicarea datelor de identificare a avizelor ministerelor de resort necesare numirii in functie a celor doi. Mazare sustine ca procurorii au actionat la ordin impotriva sa, sustinand ca nu poate fi trimis in instanta pe baza unui raport de constatare, ci numai pe baza unei expertize neutre. El sustine, citat de Mediafax, ca unul dintre cei care au intocmit raportul, Catalin Cucoara, era suspendat din calitatea de expert tehnic judiciar in momentul in care a realizat documentul, iar Gheorghe Macovei nu ar detine aceasta calitate si ar fi economist. "De aia s-a ferit DNA sa prezinte documentele care au stat la baza angajarii lor", a spus edilul Constantei, citat de Mediafax. Mazare a mai sustinut si faptul ca metoda folosita de cei doi evaluatori nu este recomandata de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor in asemenea cazuri.
Recursul
Decizia vine dupa ce Mazare a depus, in urma cu cateva saptamani, la Curtea de Apel Constanta, recursul formulat impotriva sentintei Tribunalului Constanta prin care i-a fost respinsa, ca nefondata, actiunea intentata Directiei Nationale Anticoruptie, ce avea ca obiect legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Primarul Constantei a cerut obligarea DNA la furnizarea unor informatii pe care le solicitase in noiembrie 2007, cu privire la domeniul in care doi angajati ai Serviciului de Specialisti al Directiei detin inalta calificare profesionala. In actiunea intentata initial la Tribunalul Constanta, Mazare arata ca este cercetat de DNA intr-un dosar ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945 - 1989, pentru un presupus prejudiciu de 100 de milioane de euro adus avutului public.
Potrivit primarului, dosarul se bazeaza pe o expertiza tehnica intocmita de Catalin Cucoara si Gheorghe Macovei, persoane despre care sustine ca nu au calitatea de a emite astfel de documente si al caror trecut ridica mari semne de intrebare asupra onestitatii si competentei profesionale. Mazare a spus ca a fost nevoit sa afle daca acesti specialisti indeplinesc conditiile legale pentru a efectua astfel de constatari si a conferi autoritatea profesionala acestor lucrari. Deoarece DNA a respins aceasta solicitare, Radu Mazare a cerut instantei obligarea Directiei la furnizarea informatiilor profesionale despre Cucoara si Macovei. (B.C.G.)
 Afisari: 473  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Armata somata sa-i arate pe Ceausesti    2 comentarii
  Nou secretar de stat in MJ    1 comentariu
  Ucis pentru telefonul mobil    
  Ancheta in dosarul "Mihaileanu" continua    
  Divortul "Ciomu" n-a fost cauzat de amputarea penisului    
  Stiri pe scurt    
  Marea debarcare din SRI    4 comentarii
  Precizarile UTI    
 Top afisari / comentarii 
 Marea debarcare din SRI (2102 afisari)
 Tunguska - o enigma de o suta de ani (2038 afisari)
 Razboiul rece al petrolului (1745 afisari)
 America Latina scapa de sub controlul SUA (1726 afisari)
 Demagogii preturilor (1471 afisari)
 Noi marturii redeschid cazul vizitei extraterestrilor de la "Roswell-ul galez" (4375 afisari)
 Politistii din Vrancea au inventat legea flash-urilor (2773 afisari)
 Ultima moda la Hollywood: Ei slabi, ele planturoase (2531 afisari)
 Cunoscuta cantareata Anca Parghel se lupta din nou cu cancerul (1945 afisari)
 Monica Columbeanu, obiect de studiu la facultate (1800 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01018 sec.