Ziua Logo
  Nr. 4272 de marti, 1 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Armata somata sa-i arate pe Ceausesti
-- Curtea de Apel a obligat Ministerul Apararii sa prezinte dovezi clare privind locul in care a fost inmormantat fostul dictator
Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri, prin decizie definitiva si irevocabila, sa oblige Ministerul Apararii sa dovedeasca cu acte, daca sotii Ceausescu sunt cu adevarat inmormantati in cimitirul Ghencea. Instanta a respins astfel, ca nefondat, recursul MAp si a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti, de la inceputul acestui an.
Ministerul Apararii a contestat sentinta Tribunalului, aratand ieri in fata magistratilor CAB ca instanta nu poate obliga ministerul sa produca probe, sa demonstreze ca sotii Ceausescu sunt inmormantati intr-un anumit loc, lucru care ar fi posibil prin deshumare si pe baza expertizei medico-legale, probe la care insa instanta a renuntat pe parcursul procesului. De partea cealalta, avocatul lui Valentin Ceausescu si Mircea Oprean, sotul lui Zoe Ceausescu, a spus ca "familia trebuie sa cunoasca unde sunt acestia inhumati, pentru a indeplini datinile crestinesti". Avocatul a mai sustinut ca de inhumarea cuplului dictator s-au ocupat cadre militare, iar regulamentul militar prevede ca fiecare actiune sa fie facuta in urma unui ordin scris si ca este imposibil ca la Ministerul Apararii sa nu existe dovezi despre locul unde sunt ingropati sotii Ceausescu. Pe toata perioada derularii procesului, reprezentantii MAp si cei ai Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane au sustinut ca nu detin nici un document care sa ateste ca sotii Ceausescu sunt ingropati la cimitirul Ghencea.
Motivarea Tribunalului
Tribunalul Bucuresti a constatat, in motivarea deciziei din 5 februarie, prin care a dispus ca MAp sa dovedeasca, prin acte, daca Elena si Nicolae Ceausescu sunt inmormantati in cimitirul Ghencea, ca organele ministerului au savarsit o fapta ilicita prin neprecizarea locului inhumarii celor doi. Magistratii au retinut ca "Ministerul Apararii a savarsit, prin organele sale de conducere, o fapta ilicita, care atrage raspunderea civila", fapta ilicita fiind "ascunderea si, ulterior, neaducerea la cunostinta reclamantei Ceausescu Zoia Elena (in prezent decedata) si, mai departe, succesorului sau sot supravietuitor, reclamantul Oprean Ioan Mircea, a locului in care au fost inmormantati sotii Ceausescu, dupa executarea pedepsei cu moartea, aplicata lor prin sentinta penala a Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti", se arata in motivarea TB. Instanta a mai aratat ca abtinerea de la orice precizare a organelor MAp reprezinta o imixtiune in viata familiei Ceausescu.
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 628  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
SOMN USOR POPOR ROMAN!   de GICA CONTRA
Daca nu e nici o minciuna dece nu aratati ce vi se cere ?   de Aladin
A r h i v a
  Nou secretar de stat in MJ    1 comentariu
  Ucis pentru telefonul mobil    
  Ancheta in dosarul "Mihaileanu" continua    
  Divortul "Ciomu" n-a fost cauzat de amputarea penisului    
  Stiri pe scurt    
  Precedentul Mazare    
  Marea debarcare din SRI    4 comentarii
  Precizarile UTI    
 Top afisari / comentarii 
 Marea debarcare din SRI (2102 afisari)
 Tunguska - o enigma de o suta de ani (2038 afisari)
 Razboiul rece al petrolului (1745 afisari)
 America Latina scapa de sub controlul SUA (1726 afisari)
 Demagogii preturilor (1471 afisari)
 Noi marturii redeschid cazul vizitei extraterestrilor de la "Roswell-ul galez" (4375 afisari)
 Politistii din Vrancea au inventat legea flash-urilor (2773 afisari)
 Ultima moda la Hollywood: Ei slabi, ele planturoase (2531 afisari)
 Cunoscuta cantareata Anca Parghel se lupta din nou cu cancerul (1945 afisari)
 Monica Columbeanu, obiect de studiu la facultate (1800 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01710 sec.