Ziua Logo
  Nr. 4272 de marti, 1 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Voronin acuza
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voro­nin, a declarat, citat de Deutsche Welle, ca "Ro­ma­nia isi continua actiunile distructive im­potriva statului nostru si finanteaza nationalistii proromani, care se o­pun acestuia". Fostul general sovietic de militie a exemplificat prin faptul ca Bucu­restiul elibereaza pasa­poar­te romanesti ceta­tenilor romani din Basa­rabia si incearca sa canalizeze relatiile lor cu UE. Declaratiile lui Voronin vin pe fondul iminentei vizite a minis­trului roman de Externe la Chisinau, programata pentru 7 iulie. (M.I.)
Liber la arme
Premierul rus Vladimir Putin a cerut demo­nopolizarea productiei de armament, adau­gand ca preturile operate in acest sector ar trebui in continuare reglementate, relateaza Itar-Tass. "Este in con­tinuare imposibila semnarea unor contrac­te de armament pe termen lung cu preturi fixe si nu vom putea face acest lucru pana cand inflatia nu va scadea sub 10%", a adaugat Putin. Fostul premier si-a exprimat ingrijorarea cu privire la cresterea pretului la armament. "Aceasta crestere genereaza probleme pentru armata si producatori", a explicat el. (M.I.)
Negociator radical
Teheranul a numit un nou membru in echipa de negocitori pe pro­bleme nucleare care va indeplini functia de adjunct al negocia­torului-sef Saeed Jalili, o masura care va con­so­lida vocile radicale in cadrul grupului pe aceas­ta tema principa­la, relateaza Reuters. Con­form agentiei de stiri ISNA, Ali Bagheri, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului de Externe, a preluat postul de la Javad Vaeedi, care a indeplinit functia de director ad­junct pentru afaceri in­ter­nationale in Con­si­liul Suprem pentru Se­cu­ritate Nationala. (M.I.)
Pedeapsa cu moartea
Un tribunal din Teheran a condamnat la moarte pe cetateanul iranian Ali Ashtari (43 de ani), acu­zandu-l de spionaj in favoarea Israelului. In cursul procesului a fost prezentat un echipa­ment de spionaj despre care s-a spus ca i-a fost furnizat acuzatului de catre agentii Mossa­dului. Desi la inceputul procesului, Ashtari a ple­dat nevinovat, ulte­rior el a recunoscut a­cu­zatiile si a cerut cle­menta tribunalului. Ofi­cia­litatile israeliene au refuzat sa discute ca­zul, subliniind ca nu-l cunosc pe Ashtari si nici detaliile procesului. (T.S.)
 Afisari: 180  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bush la ultima incercare in Tara Sfanta    4 comentarii
  Franta la carma UE    6 comentarii
  Acces american la datele personale ale cetatenilor UE    26 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Marea debarcare din SRI (2102 afisari)
 Tunguska - o enigma de o suta de ani (2038 afisari)
 Razboiul rece al petrolului (1745 afisari)
 America Latina scapa de sub controlul SUA (1726 afisari)
 Demagogii preturilor (1471 afisari)
 Noi marturii redeschid cazul vizitei extraterestrilor de la "Roswell-ul galez" (4375 afisari)
 Politistii din Vrancea au inventat legea flash-urilor (2773 afisari)
 Ultima moda la Hollywood: Ei slabi, ele planturoase (2531 afisari)
 Cunoscuta cantareata Anca Parghel se lupta din nou cu cancerul (1945 afisari)
 Monica Columbeanu, obiect de studiu la facultate (1800 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14737 sec.