Ziua Logo
  Nr. 4271 de luni, 30 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Parlament sarb in Kosovo
Sarbii din Kosovo si-au convocat, la finalul sapta­manii trecute, la Mitrovita, propriul Parla­ment, in cadrul unei noi tentative de contestare a autoritatii conducerii albaneze a noului stat, desprins uni­lateral de Serbia in februa­rie, anul acesta. Adunarea nu va dispune de prero­gative legislative, ci va ajuta la "coordo­narea" intre Belgrad si sarbi, po­trivit Reuters. In vreme ce oficialii ONU acreditati in regiune au subliniat ca­rac­terul "simbolic" al aces­teia, autoritatile de la Pris­ti­na au denuntat initia­tiva drept "o incercare de a desta­biliza Kosovo". (A.M.L.)
Gata de tratative
Republica Moldova a pre­gatit documentele fundamentale pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Regle­mentarea diferendului prin implicarea Rusiei ar fi o "varianta ideala, con­trara celei din Kosovo si pasnica", a declarat lide­rul de la Chisinau, potrivit Mediafax, precizand ca docu­mentele in cauza contin proiectul de lege privind statutul Trans­nis­triei, legea privind prin­cipiile de baza ale statu­tului raioanelor din stanga Nistrului si garantii inter­nationale privind statutul de neutralitate al Repu­blicii Moldova. (A.M.L.)
Negocieri dure
Premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si, res­pectiv, Iulia Timo­senko, s-au intalnit la sfarsitul sap­ta­manii trecute la Mos­cova, convorbirile con­cen­­trandu-se pe ches­tiuni spinoase actuale din relatiile bilaterale, rela­teaza Interfax. Printre acestea, aderarea Ucrai­nei la NATO, stationarea flotei ruse in Sevastopol dupa incheierea contrac­tului ruso-ucrainean in 2017 si preturile la gazele rusesti livrate Ucrainei, pe care Gazprom le va majora in 2009 la 400 de dolari pe mia de metri cubi de gaze. Surse guver­namentale rusesti au minimalizat importanta intrevederii. (M.I.)
Mugabe, reales
Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a castigat alegerile prezidentiale din aceasta tara, in cadrul carora a fost singurul candidat, au anuntat, ieri, autoritatile electorale, citate de Reuters. Votul a fost amplu criticat de comunitatea interna­tionala dupa ce candi­datul Opozitiei, Morgan Tsvangirai, s-a retras, afirmand ca violentele comise impotriva adep­tilor sai fac imposibila garantarea corectitudinii alegerilor. Liderul de la Harare, aflat la condu­cerea tarii de mai bine de trei decenii, intentiona sa depuna juramantul inainte de incheierea scrutinului. (A.M.L.)
 Afisari: 129  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Iranul in catare    18 comentarii
  Roma se ia la harta cu Bruxelles-ul    1 comentariu
  Troc Israel-Hezbollah    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ultimul dinozaur din SRI (4324 afisari)
 Spatele lui Oprescu (3670 afisari)
 Secretul unei farse de milioane (2738 afisari)
 Nu s-au inteles la comision (2028 afisari)
 Excedent de petrol pe piata. Cine umfla pretul? (1984 afisari)
 Sharon Stone, certata ca si-a lasat sanii pe afara (3742 afisari)
 Bill Clinton: Obama sa ma pupe in fund (2613 afisari)
 George W. Bush face abuz de cocaina (2476 afisari)
 Si-a riscat viata pentru a salva de la inec... un urs de 200 de kilograme  (2102 afisari)
 NATO s-a spalat pe maini de "Transnistria", de fata cu Traian Basescu (2098 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.19281 sec.