Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Vocile Nordului
Teatrul Foarte Mic din Bucuresti organizeaza, incepand de astazi, in parteneriat cu UNITER si Ambasada Regala a Norvegiei, manifestarea "Vocile Nordului" in cadrul careia vor fi prezentate spectacole pe texte de teatru norvegian contemporan. Astazi, incepand cu ora 18.00, va fi prezentata piesa "Play Alter Native" de Finn Iunker, in regia lui David Schwartz, iar incepand cu ora 19.30, piesa "Ca tunetul" de Niels Fredrik Dahl, in regia lui Radu Apostol. Spectacolele vor fi urmate de discutii cu publicul moderate de Cristina Rusiecki. (M.A.)
Romania la Praga
Peste 25 de institutii culturale din Praga - muzee, galerii, biblioteci, centre culturale - au fost deschise publicului in cadrul noptii de inchidere a Festivalului "Noaptea muzeelor pragheze", desfasurat intre 16 mai si 14 iunie. Institutul Cultural Roman din Praga participa la "Noaptea muzeelor pragheze" cu un program variat. "Noaptea" a fost deschisa, la sediul Institutului, de o seara expozitional-literara: vernisajul expozitiei "Visul galben pe frecventa scurta", semnata de artistul plastic Vasile Rata, urmat de lectura scriitorilor Gabriel Chifu si Attila Balazs, cu participarea poetei cehe Marcela Patkova. Seara s-a incheiat cu o degustare de vinuri si specialitati romanesti. (D.C.)
"Expozitii" la Vito Grasso
Astazi, la ora 18.30, la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Aleea Alexandru, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura "Expozitiile pe care nu stii ca o sa le vezi", continand lucrarile de diploma ale studentilor UNA din anul III, Pictura, prof. univ. dr. Catalin Balescu. Expozitia va ramane deschisa pana pe 26 iunie. (M.A.)
Eminescu la Istanbul
Mihai Eminescu a fost comemorat ieri la Biserica Romaneasca Sfanta Parascheva din Istanbul, printr-un spectacol oferit de Corala Barbateasca? Teophilos din Turda. Corala a pregatit un spectacol omagial inedit, prin dramatizarea poemului "Luceafarul" sub forma unei povesti captivante, secondata live de cor si instrumente muzicale (chitara, nai, toaca etc.) si punctata cu momente de dans, coloana sonora apartinandu-i lui Virgil Deceanu. Evenimentul a coincis cu Ziua comunitatii romanesti din Istanbul. (D.C.)
A r h i v a
  Teatru in reprize    
  De 3 x Hausvater    1 comentariu
  Debutantii si creatia    
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.