Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Religie
Crestinii praznuiesc Sfanta Treime
-- Astazi, a doua zi dupa marea sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant (Rusaliile), Biserica Ortodoxa praznuieste Sfanta Treime.
Credinta in Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Duhul Sfant este esenta credintei noastre ortodoxe, pe care o marturisim in toate zilele si in toate rugaciunile noastre, incepand de la cuvintele pe care le rostim cand ne facem semnul Crucii - "in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh"- si in Crezul, rugaciunea sau, mai bine zis, Declaratia noastra de credinta. Iisus Hristos insusi le-a vorbit ucenicilor de multe ori despre Dumnezeu Tatal si despre Duhul Sfant, care de la Tatal purcede si a poruncit Apostolilor sa propovaduiasca credinta in Sfanta Treime si sa boteze popoarele "in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant". Creatia, mantuirea si sfintirea sunt opera comuna a Sfintei Treimi, dar ea a fost impartita intre cele trei persoane divine. Astfel creatia este atribuita Tatalui, rascumpararea Fiului si sfintirea Sfantului Duh. In actul creatiei, Tatal este izvorul, Fiul limita si Duhul devenirea. Dupa Sfantul Vasile cel Mare exista "o singura sursa a tot ce exist" - Tatal - care creaza prin Fiul, in Sfantul Duh". Invatatura despre Sfanta Treime are o insemnatate deosebita pentru viata spirituala a credinciosilor, caci, precum persoanele Sfintei Treimi exista intr-una, intr-o unitate fiintiala, tot asa crestinii formeaza o comuniune spirituala de credinta, nadejde si iubire in Dumnezeu. Biserica este, deci, o unitate de fiinta si o comuniune de viata dupa chipul Sfintei Treimi (Ioan 17). (B.M.)
 Afisari: 700  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Slava Sfintei, Celei de o fiinta, de viata facatoarei si nedespartitei Treimi.   de briel
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.