Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Amandoi, ca o singura fiinta
"Eram in masina, si el a ales momentul de a-mi cere mana intr-un mod original. Era la volan, asa ca ne-am adresat cuvintele care ne promiteau unul altuia fara sa ne privim in fata, doar drumul serpuitor din fata noastra. Am reflectat indelung, pentru ca raspunsul nu era usor. Am spus <<da>>. Imaginea aceasta a amandurora privind catre inainte nu era intamplatoare. Toata viata noastra asta am facut: umar la umar, ne-am ajutat unul pe altul si am fost complici, fara sa ne uitam unul la altul, ci privind amandoi, ca o singura fiinta, drumul serpuitor din fata noastra". (Regina Ana)
Scris de catre Principesa Margareta si Principele Radu, albumul "Nunta de diamant", editat in conditii grafice deosebite de catre RAO, va fi lansat azi, de la orele 11.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, ca parte a evenimentelor dedicate aniversarii celor 60 de ani de casnicie ai Regelui Mihai si ai Reginei Ana de Romania.
Autorii spun ca "povestea de dragoste a Regelui si a Reginei merge mai departe decat destinul personal al unui barbat si al unei femei, a caror iubire se masoara cu durata unei vieti. Este povestea unui exil, a unei tari, a unei parti irosite dintr-un secol de neinteles; este povestea unui neam lovit de altii si ratacit in el insusi. Regele si Regina sunt oameni carora nu le plac destainuirile, nici cuvintele mestesugite. Desi devotamentul lor pentru tara si pentru celalalt sunt evidente, lor nu le place ca acest lucru sa fie descris ori elogiat. Asadar, sa consideram volumul de fata o poveste cu poze, in care oamenii de astazi sa-si scalde privirea in iubire, frumusete, speranta si mandrie. Si un omagiu adus Regelui si Reginei". (L.D.)
 Afisari: 476  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Poezie si teatru la pachet    
  Festivalul "Pittis"    
  Literatura ca test    
  Fundamentalismele exilului romanesc    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.