Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Fumatul scurteaza viata cu cel putin cinci ani
-- Fumatul scurteaza viata oamenilor cu cel putin cinci ani, potrivit unei noi harti a riscurilor de mortalitate publicata in Statele Unite, in Journal of the National Cancer Institute, relateaza Mediafax.
In ceea ce priveste barbatii fumatori, riscul de a deceda de cancer pulmonar este, dupa varsta de 60 de ani, mai ridicat decat cel de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, indica aceasta harta. In schimb, pentru barbatii care nu au fumat niciodata, probabilitatea de a deceda de o maladie cardiovasculara depaseste riscul de a muri din cauza unui cancer pulmonar, de colon sau de prostata, la orice varsta.
Fumatorii prezinta de zece ori mai multe probabilitati de a muri de un cancer la prostata sau la colon decat nefumatorii, potrivit studiului coordonat de profesorul Lisa Schwart, de la Centrul medical al Ministerului american al Fostilor Combatanti (Department of Veterans Affairs Medical Center). In ceea ce priveste femeile care fumeaza, riscurile de a deceda din cauza unui cancer pulmonar sau a unei maladii cardiovasculare sunt mai ridicate pana la varsta de 42 de ani, fata de probabilitatea de a muri din cauza cancerului mamar. Femeile care nu au fumat niciodata prezinta riscuri egale de a muri din cauza unui cancer pulmonar sau mamar pana la varsta de 60 de ani. La nivel general, barbatii fumatori prezinta mai multe riscuri de a deceda din cauza oricarei boli fata de femei, potrivit acestui studiu. Pentru a concepe aceasta harta asupra cauzelor mortalitatii, in cursul urmatorilor zece ani, cercetatorii au utilizat statisticile puse la dispozitie de Centrul national de sanatate din SUA.
 Afisari: 263  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Biserica din vremea lui Iisus    3 comentarii
  Innorari accentuate    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00782 sec.