Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Furt electoral pentru Vanghelie
-- In Sectorul 5, dupa reverificarea a 65% din voturi, s-a constatat ca 700 dintre acestea, exprimate in favoarea PD-L, PNL, PNG si PRM, fusesera anulate, desi erau perfect valabile.
Suspiciunile de frauda electorala incep sa fie confirmate in anumite zone. La Olt, Prahova si in Sectorul 5 din Bucuresti provoaca dubii numarul mare de voturi anulate, birourile electorale judetene, dar si Biroul Electoral Central fiind asaltate cu contestatii, unele dintre ele, acceptate. Biroul Electoral Municipal din Bucuresti a anuntat deja ca un numar mare de voturi valabil exprimate au fost anulate.
PNTCD a cerut marti renumararea voturilor din Bucuresti din cauza numarului suspect de mare de voturi anulate. "Majoritatea membrilor BEM au apreciat ca sunt prea multe voturi nule in raport cu numarul voturilor valabil exprimate. Reverificarea priveste si primarii de sector si Consiliile Locale", a declarat judecatorul Ileana Danaila, presedintele BEM. Pesedistii au contestat renumararea, insa cererea le-a fost respinsa ca tardiva. BEC a anulat insa decizia BEM de renumarare, apreciind ca "nu exista fundament legal pentru renumararea voturilor nule de catre membrii Biroului Electoral Municipal". Cele mai multe voturi anulate din Bucuresti au fost in sectorul 5, fapt pentru care BEM a renumarat mai intai voturile exprimate in sectorul lui Marian Vanghelie. Ieri, dupa reverificarea a 65% dintre voturile anulate, s-a descoperit ca 700 dintre acestea erau cat se poate de valabile. Reprezentantul PD-L in Birou, Marian Zlotea, a declarat ca marea lor majoritate apartineau PD-L, PNL, PNG si PRM. El a fost completat de reprezentantul PNL, Mihail Balasescu, ce a precizat ca "suspect de putine" voturi anulate erau in favoarea candidatilor PSD. In cazul in care diferentele fata de numaratoarea initiala vor fi mari, BEM urmeaza sa sesizeze Biroul Electoral Central, singura institutie care poate dispune reorganizarea alegerilor.
Anulari de zeci de mii de voturi in Olt si Prahova
PD-L a cerut BEC anularea alegerilor pentru sefia CJ Olt si renumararea pentru CJ Prahova. Motivul il constituie tot numarul mare de voturi anulate, 11.000 in Olt si 20.000 in Prahova. La Olt, unde diferenta dintre candidatul PSD si cel al PD-L este de numai 821, liderul filialei liberal-democrate, Darius Valcov, sustine ca in doua comune, Visina si Redea, reprezentantii PD-L au fost impiedicati sa participe la procesul de numarare a voturilor de catre primarii in exercitiu. In consecinta, votul pentru sefia CJ a fost covarsitor in favoarea candidatului social-democrat. Conform estimarilor lui Valcov, renumararea voturilor in aceste localitati ar putea determina desemnarea unui alt castigator. Roberta Anastase, presedintele PD-L Prahova, o acuza pe presedinta BEJ ca nesocoteste votul din acest for care a decis renumararea voturilor anulate, care insumeaza 6,1% din voturile exprimate. In plus, Anastase sustine existenta unor discrepante intre numarul total de voturi si numarul de voturi exprimate pe partide in cazul unor sectii de votare.
Adrian ILIE 
 Afisari: 1069  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
BEC   de Mona G.
Nu conteaza cine si cum voteaza   de ARP
Frauda si in 2004   de jeu
Fratilor !   de ZaStones
Ce interesant!   de Solitude
Eh!    de Solitude
A r h i v a
  A cazut Ilfovul    3 comentarii
  Mafia imobiliara se infrunta iarasi la Stefanesti    
  Basescu bagat in campanie pana-n gat    14 comentarii
  Doctorii mineriadei denuntati la Parchet    32 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.