Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
CRP la Congresul Mondial al Ziarelor
-- Cea de-a 61-a editie a Congresului Mondial al Ziarelor si a 15-a a Forumului Mondial al Editorilor, evenimente majore organizate anual de Asociatia Mondiala a Ziarelor (World Association of Newspapers-WAN), au reunit intre 1-4 iunie 2008, la Gļæ½teborg, in Suedia, un numar record de participanti: mai mult de 1.800 din 113 tari.
Anul acesta, Congresul Mondial al Ziarelor s-a desfasurat sub sintagma "Ziarele: o afacere multimedia in crestere" si a investigat aspectele pozitive si negative ale dezvoltarii interactive a ziarelor, avand in vedere dinamizarea obiceiurilor de consum de informatie. Asociatia Mondiala a Ziarelor a acordat anul acesta, in cadrul Congresului, premiul anual Golden Pen of Freedom lui Li Changqing, reporter si director adjunct de stiri al cotidianului Fuzhou din China. Nici Li Changqing, nici vreun membru al familiei acestuia nu au avut permisiunea autoritatilor chineze sa participe la eveniment. In cadrul sesiunilor Forumului Mondial al Editorilor s-au analizat optiunile si modelele de integrare multimedia a redactiilor, precum si felul in care integrarea redactiilor modifica perspectiva din care este privita profesia de jurnalist. In contextul cresterii proportiei informatiei digitale in dezvoltarea ziarelor, Asociatia Mondiala a Ziarelor-WAN a luat decizia de a modifica unul dintre obiectivele Asociatiei, astfel incat va reprezenta, alaturi de interesele industriei informatiilor tiparite si pe cele ale informatiilor transmise in mod digital. Adunarea Generala a Asociatiei Mondiale a Ziarelor l-a reales, pentru un mandat de doi ani, in functia de presedinte, pe Gavin O'Reilly, CEO al Independent News&Media din Irlanda. De asemenea, WAN a luat act ca noul reprezentant al Clubului Roman de Presa in Boardul sau este Indira Crasnea, presedinte interimar al CRP.
Clubul Roman de Presa a fost reprezentat anul acesta, la Congresul Mondial al Ziarelor si la intalnirea Boardului WAN, de George Ene, secretar general. Ca si in anii trecuti, participarea CRP la Congresul Mondial al Ziarelor a fost sprijinita financiar de BCR. (C.P.)
A r h i v a
  Ghiftuiti in ciuda lumii    3 comentarii
  Alesi in bezna    2 comentarii
  "Saptamana Sanatatii"    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.