Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Huliganii inregistrati in Elvetia
Evidenta celor aproape 90 de suporteri romani care au primit interdictie de intrare pe stadioanele din tara a fost transmisa de jandarmii romani si autoritatilor elvetiene, in contextul desfasurarii Euro 2008, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, seful Statului Major al Jandarmeriei Romane, gen. br. Olimpiodor Antonescu. Acesta a explicat ca, dupa incheierea competitiei, baza de date privind suporterii romani, preluata de autoritatile elvetiene, va fi stearsa.
"Prin intermediul bazei de date, autoritatile elvetiene ii vor supraveghea pe suporterii cu interdictie de intrare pe stadioanele romanesti. Ramane la latitudinea autoritatilor elvetiene daca le va permite sau nu accesul pe stadion", a spus Antonescu. Prin sistemul de vanzare a biletelor pentru Euro 2008, suporterii cu interdictie nu au putut cumpara bilete de la Federatia Romana de Fotbal. Altfel, Ministerul Internelor si Reformei Administrative va trimite o delegatie de 12 jandarmi si politisti romani la Zurich si Berna, pentru sprijinirea autoritatilor elvetiene si pentru consilierea suporterilor romani care se vor deplasa la meciurile Nationalei. De asemenea, ofiterii romani vor indeplini si misiuni de "spotting", pentru supravegherea si depistarea fanilor romani violenti, dar vor pastra si legatura intre suporteri si autoritatile elvetiene. Potrivit cpt. de jandarmi Anton Cernat, care va conduce delegatia MIRA, ofiterii romani vor fi echipati in uniforme, dar si civil, acestia din urma purtand insa veste de identificare specifice, conform standardelor europene. Misiunea fortelor romanesti din Elvetia va incepe pe 7 iunie si se va incheia la doua zile dupa incheierea parcursului echipei nationale a Romaniei la Euro 2008. (MIG)
Scrisoare de la Belu
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport a trimis o scrisoare cu urari de succes delegatiei Romaniei care va participa la Euro 2008. In scrisoare se mentioneaza, printre altele, ca "fotbalului ii revine misiunea dificila de a fi in prima linie, reprezentativa Romaniei aflandu-se intre cele mai bune formatii ale continentului, datorita valorii constant demonstrate de catre jucatorii romani in plan international". Octavian Belu isi exprima convingerea ca "suporterii - in tribune sau acasa - vor sti sa-si manifeste pasiunea si atasamentul fata de echipa nationala". (MIG)
A r h i v a
  Amenintari de la Domenech    
  Donadoni are solutii    
  Stiri pe scurt    
  Gigi si-a dat foc la valiza    1 comentariu
  Condescu vs. FRF si LPF    
  Razboi pe putere in hochei    
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01722 sec.