Ziua Logo
  Nr. 4244 de joi, 29 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
Videanu raport de 70%
-- Primarul isi ia adio pe domenii de activitate
Adriean Videanu si-a inceput, ieri, "Raportul in strada" al celor trei ani de mandat la Primaria Capitalei, alegand pentru inceput domeniul culturii, pe care il considera o zona foarte draga, dar pe care n-a stiut s-o prezinte "asa cum trebuia". Practic, e un adio pe care Videanu si-l ia "pe domenii", inainte de a parasi fotoliul de primar general. Iar cum nimeni nu se asteapta la un rezultat definitiv dupa primul tur de scrutin, edilul-sef si-a programat mai multe descinderi saptamana viitoare, pentru a inaugura si prezenta "pe viu" jurnalistilor unele dintre obiectivele pe care le-a realizat. Aprecierea sa este ca 70% din promisiuni sunt gata sau in curs de finalizare.
Primul obiectiv vizitat - cu un autobuz al RATB folosit exclusiv pentru eveniment - a fost statuia lui Carol I din Piata Revolutiei, monument aflat in dezbatere publica si care se va finaliza pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. "Bugetul alocat culturii a crescut de aproape 10 ori, de la 100 la 2000 de miliarde de lei vechi, in 2008. Practic, nu a existat proiect pe cultura pe care sa-l fi prezentat si sa nu primeasca finantare de la CGMB. Insa am avut pretentia ca toate sa fie bine fundamentate, iar finantarea sa se faca numai pe cele acceptate de CGMB", a declarat Videanu. El a precizat ca sprijinul Executivului pentru Bucuresti a fost "in jurul a 8% din fondurile structurale, ceea ce inseamna 200-300 de milioane de euro, comparativ cu fondurile care s-au dus in restul tarii, pentru investitii care nu aveau proiecte intocmite, ca noi. Din acest motiv, banii nu vor putea fi utilizati la timp", a spus Videanu la Muzeul "Theodor Aman", pe care l-a inaugurat prin taierea unei panglici portocalii.
Al treilea obiectiv bifat de Videanu a fost noul Teatru Metropolis, finalizat in timp record de un an, potrivit directorului George Ivascu, care a reusit sa aiba 20 de premiere pana acum. La Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, primarul general a plantat doi platani, botezati "Stela" - in dreapta - si "Arsinel" - in stanga intrarii, care au si placute de identificare.
Festivalul Teatrelor Europene
Ducu Darie, directorul Teatrului "L.S. Bulandra" - si presedintele Festivalului Teatrelor Europene ce se va desfasura la Bucuresti -, ne-a declarat ca a primit fonduri pentru ultima faza a modernizarii salii "Toma Caragiu", ce cuprinde spatiile de cabine si cele tehnice, precum si fatada, "ceea ce va face din sala de la Gradina Icoanei un spatiu teatral aliniat cerintelor secolului XXI. Teatrul a reusit sa ofere un numar record de 13 premiere, pe texte extrem de importante ale literaturii romanesti si universale, puse in scena de mari regizori din tara si strainatate", ne-a mai spus Darie. (M.S.)
Magda SEVERIN 
 Afisari: 272  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
blaga succesorul lui videanu    de kaya
A r h i v a
  Falsuri pe liste    8 comentarii
  Oprescu si-l asuma pe Iliescu    9 comentarii
  Piedone a castigat de la Loterie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma de duminica (1984 afisari)
 Sharon Stone in razboi cu chinezii (1972 afisari)
 Inflatie de case (1888 afisari)
 Medvedev: Urca-te linistit la volan, ai baut cu mine! (1649 afisari)
 Parintele Arsenie: Sindicatele, straine de duhul Bisericii (1524 afisari)
 Autoritatile romane se pregatesc pentru cutremur (2977 afisari)
 Un american sustine ca are imagini cu extraterestri de 1,2 m pe care le va da publicitatii vineri (2899 afisari)
 Dior si-a retras reclamele din China in urma scandalului provocat de Sharon Stone (2629 afisari)
 Sotia unui politist a provocat un accident mortal si a fugit de la locul faptei (2235 afisari)
 Gorbaciov: "Este posibil sa asistam la inceputul unui nou razboi rece" (2219 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00969 sec.