Ziua Logo
  Nr. 4238 de joi, 22 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
Stiri pe scurt
Avantaj pentru partide
Curtea Constitutionala a decis ca nu pot fi admise liste de candidati independenti pentru functiile de consilier local, acesta fiind apanajul exclusiv al partidelor. Curtea a respins astfel exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului in cazul articolului 48 din Legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor locale. Exceptia viza faptul ca independentii nu se pot asocia pentru a forma liste, insa judecatorii CC au decis ca listele de candidati sunt proprii partidelor. (A.I.)
Johannis, urmarit penal
Primarul Sibiului, Klaus Johannis are dosar de urmarire penala instrumentat de DIICOT, a declarat ieri contracandidatul sau, Marius Albin Marinescu. Reprezentantul PNTCD a precizat ca Johannis este cercetat pentru doua imobile, pe care le-a obtinut prin fals si uz de fals. El a prezentat si o decizie definitiva a Tribunalului Brasov, care recunoaste obtinerea prin frauda de catre primar a celor doua imobile, deoarece contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe baza documente false de mostenire. (C.A.)
Sprijinit de Bruxelles
PSD l-a adus ieri in Bucuresti pe primarul orasului Bruxelles, pentru ca acesta sa-l sustina pe Cristian Diaconescu in batalia electorala pentru Capitala. Freddy Thielemans s-a ferit sa dea sfaturi candidatului social-democrat, dar i-a sugerat ca Bucurestiul ar trebui sa gaseasca singur mijloacele prin care sa se autodezvolte. In schimb, Diaconescu l-a numit "dragul meu viitor coleg" si l-a invitat sa participe la un eveniment electoral organizat de PSD la Romexpo. (C.A.)
Amenintari cu cutitul
PSD Suceava l-a acuzat ieri pe primarul comunei Stroiesti, pedelistul Stefan Crainiciuc, ca l-a amenintat cu cutitul pe contracandidatul sau pesedist. Social-democratii suceveni au declarat ca manifestarile agresive si violente ale primarului nu sunt izolate, ele fiind aproape zilnice. "Aceasta este atitudinea generala a PD-L si face parte din campania lor electorala", sustin pesedistii. In replica, pedelistii au precizat ca amenintarile au fost reciproce. Candidatul PSD
a depus o plangere
la Politie. (C.A.)
A r h i v a
  Sondaje otravite    3 comentarii
  Campanie "agresiva, dura si teatrala"    
  Marko acuza "mentalitatea discriminatorie"    2 comentarii
  Oprescu propune locuinte sociale    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Al doilea front (2480 afisari)
 Feriti-va de phishing! (2458 afisari)
 Coalitia anti-romi Berlusconi - Camorra (1800 afisari)
 Homosexualii, dreptul si dreapta romaneasca (1753 afisari)
 Victoria de la Bastroe (1523 afisari)
 Divortul-fantoma al Anei Birchall, confirmat de judecatori (3116 afisari)
 Incalzirea globala opreste centrala de la Cernavoda (2244 afisari)
 Adolescenta violata in repetate randuri de propriul tata (2123 afisari)
 Bombardiere rusesti, escortate de avioane NATO deasupra Atlanticului (2012 afisari)
 Jodie Foster si-a parasit iubita pentru o scriitoare (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01703 sec.