Ziua Logo
  Nr. 4238 de joi, 22 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Fals la BEC
-- Cazul candidatului PD-L la fotoliul de primar din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, care si-a falsificat buletinul de identitate pentru a intra in lupta pentru Primarie, revine in actualitate.
In cauza prezentata de ZIUA au aparut noi elemente care demonstreaza ca Vasilescu a obtinut buletin de Herculane cu incalcarea dispozitiilor legale si a falsificat atat declaratia de primire in spatiu a proprietarului imobilului unde si-a stabilit domiciliul, cat si semnatura acestuia. Infractiunea comisa de candidatul PD-L poate fi usor dovedita prin inscrisuri, declaratii si chiar o expertiza grafoscopica. In acest sens au fost verificate mai multe documente pe care apare semnatura originala a proprietarei imobilului, Man Rozalia, - plecata de ani buni din Romania, inclusiv la momentul "primirii in spatiu" - descoperindu-se astfel diferente majore intre semnaturile acesteia de pe cataloagele unei scoli in care a predat mai mult timp si cea de pe declaratia de schimbare a domiciliului lui Vasilescu. Potrivit legii, pentru modificarea domiciliului din buletin, "trebuie prezentata declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia pentru persoanele care solicita schimbarea domiciliului la o alta persoana fizica". Cu privire la acest caz a fost facuta si o plangere penala, in care se arata ca persoana care l-a primit in spatiu pe Vasilescu nu a fost prezenta si nu a semnat actele in fata lucratorului din cadrul serviciului Public Comunitar de Evidenta Persoanelor Baile Herculane care s-a ocupat de dosar, fapt confirmat chiar de acesta.
Totodata, a fost sesizat si Biroul Electoral Central (BEC) in legatura cu ilegalitatea comisa de Vasilescu pentru a-si putea depune candidatura la fotoliul de primar. De asemenea, intrucat a prezentat mai multe aspecte legate de acest caz, si ziarul ZIUA solicita BEC verificari si o pozitie oficiala vizavi de situatia mentionata. Reamintim ca Nicusor Vasilescu nu se afla la prima infractiune comisa. Acesta a fost condamnat penal la inchisoare in urma cu cativa ani, pentru fraude din bani publici, dupa ce, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a facut afaceri ilicite cu cupoanele agricole date taranilor din fondurile bugetului de stat.
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 349  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Lovitura de miliarde    1 comentariu
  Navala mascatilor    
  Femeie incendiata    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Al doilea front (2480 afisari)
 Feriti-va de phishing! (2458 afisari)
 Coalitia anti-romi Berlusconi - Camorra (1800 afisari)
 Homosexualii, dreptul si dreapta romaneasca (1753 afisari)
 Victoria de la Bastroe (1523 afisari)
 Divortul-fantoma al Anei Birchall, confirmat de judecatori (3116 afisari)
 Incalzirea globala opreste centrala de la Cernavoda (2244 afisari)
 Adolescenta violata in repetate randuri de propriul tata (2123 afisari)
 Bombardiere rusesti, escortate de avioane NATO deasupra Atlanticului (2012 afisari)
 Jodie Foster si-a parasit iubita pentru o scriitoare (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.