Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Sanctiuni prezidentiale
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri intr-un interviu acordat radioului public ca va cere rechemarea in tara a ambasadorului Romaniei la Varsovia, Gabriel Constantin Bartas, in urma scandalului provocat de decesul intr-o inchisoare poloneza a lui Claudiu Daniel Crulic. Ambasadorul Bartas a fost sanctionat de ministrul de Externe Lazar Comanescu, in cazul Crulic, cu retinerea a 10% din drepturile salariale pe o perioada de trei luni. (M.I.)
Acord fara Kosovo
Acordul de Stabilizare si Asociere pe care UE l-a semnat recent cu Serbia nu include si Kosovo ca parte a teritoriului sarbesc, sustine presa de la Belgrad, citand ministrul belgian de Externe, Karl De Gucht. Oficialul sustine ca acordul (ASA) ar trimite un semnal pozitiv catre poporul sarb cu privire la intentiile Bruxelles-ului. UE a dat unda verde unei intelegeri cu Serbia, desi implementarea ASA ramane suspendata pana cand Belgradul ii va aresta si preda TPI pentru fosta Iugoslavie pe criminalii de razboi din conflictul din Bosnia. (L.P.)
Teste secrete in Crimeea
Ministerul de Externe de la Kiev a prezentat o nota de protest Ambasadei Rusiei in Ucraina in legatura cu actiunile recente ale Flotei Ruse din Crimeea, care a testat in secret o racheta-torpila antisubmarin, lansata din avion si cazuta pe teritoriul ucrainean. Incidentul a fost dat publicitatii abia luni de un responsabil ucrainean. MAE de la Kiev a atras atentia asupra inadmisibilitatii incalcarii prevederilor acordului din 1997 privind stationarea Flotei Rusiei in Crimeea, cerand ca astfel de incidente sa nu se mai repete. (L.P.)
Ecusoane electronice
Presedintele Camerei Bogdan Olteanu a anuntat ieri masuri speciale pentru persoanele care vor vizita Palatul Parlamentului, cum ar fi purtarea de ecusoane electronice, ca urmare a cazului jurnalistului clujean Alex Covasa, care sustine ca a dormit in Palatul Parlamentului. Masurile au fost anuntate in urma unei intalniri de lucru cu reprezentantii conducerii aparatului tehnic al Camerei si cu reprezentantii SPP.
(R.G.)
 Afisari: 186  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ingineriile imobiliare ale familiei Geoana    4 comentarii
  UDMR de sase ori PCM    1 comentariu
  Principele Radu, fara bani de la Executiv    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.