Ziua Logo
  Nr. 4223 de luni, 5 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Romii din Napoli, taxati de Camorra
-- Tiganii romani din Italia platesc 50 de euro pe luna mafiei napolitane pentru a locui in baraci
Romii dintr-o suburbie a orasului Napoli sunt nevoiti sa plateasca 50 de euro pe luna Camorrei, mafia napolitana, in schimbul acestei sume fiind lasati sa locuiasca in baraci improvizate, printre gunoaie si sobolani sau chiar sub cerul liber. Conditiile impuse romilor de origine romana din zona sunt clare, scrie cotidianul italian "La Republica".
Ei pot cersi, fura din apartamente si controla micile gropi de gunoi neautorizate, cu conditia sa ramana la periferie. Clanul mafiot care domina Ponticelli, periferia de est a orasului Napoli, le cere taxa de protectie si romanilor de etnie roma din aceasta zona. Potrivit Realitatea Tv, aici nu exista o tabara propriu-zisa, ci sute de baraci si locuinte mici, unde traiesc aproximativ 1.500 de oameni. De cativa ani, asociatiile religioase si cele de voluntari depun eforturi pentru a-i duce pe copiii tiganilor la scoala, dar parintii se opun. Un comitet format din locuitori ai orasului Napoli a semnat petitii si a discutat cu reprezentantii autoritatilor sanitare locale despre conditiile in care locuiesc romii, insa demersurile au ramas fara niciun rezultat. "Noi, pentru a sta aici si pentru a ocupa terenul cu masinile si corturile noastre platim 50 de euro lunar. Lasati-ne in pace", le-au spus romii voluntarilor si comitetului cetatenesc. "Noi ne vedem de treburile noastre si este bine pentru toata lumea", spune Ania, o tanara in varsta de 22 de ani, mama a trei copii.
"Economia gunoaielor"
"Noaptea vedem flacari inalte. Romii ard cartoane si plastic. Si asta pentru ca vand cuprul pe care il fura sau il recupereaza din gunoaie", declara un locuitor al orasului Napoli.
Potrivit publicatiei italiene, intr-un oras care se afla din nou in pragul unei crize a gunoaielor, unde centrul rezista, dar periferiile, ca Ponticelli, se confrunta cu mari acumulari de deseuri, tiganii au creat, cu acordul Camorrei, o "economie a gunoaielor". Potrivit Rompres, pentru Camorra napolitana gunoiul reprezinta unul din domeniile cele mai profitabile. Cu cat sunt investiti mai multi bani publici pentru eliminarea starii de urgenta create de gunoaie, cu atat mai mult clanurile de infractori ''isi infig ghearele'' in ei. Camorra castiga astfel bani buni din transportul gunoiului catre regiunile invecinate sau strainatate, din "reciclarea" gunoaielor toxice catre locatii ilegale sau pe camp precum si din vanzarea unor terenuri de depozitare si regenerarea terenurilor infestate. (B.C.G.)
 Afisari: 781  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Da ce credeti voi ca Napoli   de Shadow
Nu e clar   de Zaharia2
Tiganii intre ei   de FB
A r h i v a
  Sase pentru UE    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 L-AU NENOROCIT PE BECALI (5715 afisari)
 Foametea bate la usa (3981 afisari)
 Basescu pleaca la razboi (2283 afisari)
 Paunescu, mai tare decat Ceausescu! (1918 afisari)
 Bataie cu furci si coase intre romi si maghiari (1782 afisari)
 35 de grade in iunie. Din iulie, vine canicula (2251 afisari)
 Documente declasificate dupa 19 ani, depuse in dosarul Revolutiei de la Timisoara (1796 afisari)
 Primul delfin bionic (1374 afisari)
 UPDATE Dumitru Dragomir: Ca raspuns la acuzatiile DNA, o sa fac un serial - Elodia 2 (1112 afisari)
 Italia: Doi romani l-au jefuit pe cel mai batran episcop din lume (1091 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00723 sec.