Ziua Logo
  Nr. 4221 de vineri, 2 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
"Te porti romi-neste, pleci!"
-- Revenit in Bucuresti, pentru sarbatorirea Sfantului Paste, un prieten stabilit de multa vreme la Roma a urmarit relatarile si comentariile televizate despre rafuielile dintre doua clanuri tiganesti din Craiova. Fata de ce vedea si auzea, la acest sfarsit de aprilie, facea anumite remarci privind situatia din Italia, unde se spune tot mai des "Te porti romi-neste, pleci!", cu adresa exacta la romii si romanii care au speriat Vestul...
Primarul Craiovei, Solomon, se declara neputincios in fata fenomenului infractional tiganesc; chiar daca i se subordoneaza Politia comunitara, el nu are curaj sa intre, de exemplu, in cartierul Fata Luncii, unde sunt nu mai putin de 12 grupari rivale. Romii au devenit stapanii strazii, ai afacerilor necurate din baruri de noapte si spelunci cu "fetite", ai traficului cu arme. Din 40.000 cati sunt in "orasul groazei": 1650 au permise de port-arma, folosind pistoalele in plina zi, oriunde, chiar si in incinta unui spital! Incaierarile clanurilor fac victime si duc, uneori, la arestari. Totusi, unii judecatori le dau drumul, deoarece "nu prezinta pericol public (social)"!
Noul primar al Romei, Alemanno, reprezentant al Aliantei Nationale, partid de centru-dreapta, care face parte din coalitia castigatoare a alegerilor guvernamentale, condusa de Silvio Berlusconi, a promis, inca din campania electorala, ca va expulza 20.000 de imigranti certati cu legea - "romani sau nomazi", nomazii fiind tocmai romii nostri. Daca dupa primul tur de scrutin Gianni Alemanno era condus de candidatul stangii, ultima nelegiuire a unui tigan roman, Ioan Rus din Tarnaveni, acuzat de violarea si injunghierea unei studente, a creat un asemenea curent de opinie, incat promisiunea de a readuce ordinea publica in oras si controlul sever al comunitatilor de imigranti clandestini, fara domiciliu stabil si loc de munca, au dat castig de cauza dreptei. De la banalele cersetorii si gainarii, pana la jafuri si crime, s-a creat o atmosfera de "terorism cotidian", nu numai in zonele unde tiganii sunt considerati "cei mai periculosi dintre straini". Si primarul se tine de cuvant, prin ceea ce numeste el "toleranta zero": a inceput inchiderea celor 85 de "tabere nomade abuzive" si stabilirea listelor cu viitorii trimisi acasa...
Pe romii din Craiova n-ai unde-i trimite! Mai ales ca multi dintre ei, chiar daca nu muncesc si primesc ajutor social, traiesc in case cu turnulete si se impusca din masini de lux. Acum, oficialitatile au initiat actiunea "Cruciada II" (prima, de acum doi ani, a dat chix), trimitand acolo un numar sporit de jandarmi si politisti, sa faca razii in cartiere si sa infiinteze filtre pe drumurile publice, sa verifice toate permisele de port-arma si sa nu tina seama de asa-zisa judecata tiganeasca. Interlopi porecliti Cervante, Iesop, Molieru (eu scriu asa cum ei pronunta, dar nu stiu cum au ajuns la numele unor scriitori celebri) se pregatesc sa plece in voiaj la rudele din strainataturi, pana s-o calma situatia. De unde si vorba ca exportul cel mai infloritor al romanilor este exportul de infractori!
DupA "cazul Mailat", de anul trecut, reamintit recent deoarece Ioan Rus a ajuns la aceeasi inchisoare (dupa ce fusese condamnat in Romania, ajungand peninsular "fara cazier"), s-au trimis in Italia 18 politisti romani (printre ei si cativa de etnie roma), pentru a se documenta la fata locului despre starea conationalilor nostri din Roma, Milano, Padova, Torino si Bologna. Ei au participat la depistarea si arestarea a peste o mie de infractori, pentru care s-au intocmit acte de repatriere obligatorie, ca si a altor doua mii de anchetati invinuiti de trafic de minori si prostitutie. Degeaba au reactionat unii dintre liderii tiganilor la aceste masuri - zise neconforme uzantelor UE - italienii par decisi sa scape de aceasta povara, chiar daca nu sunt pe placul integralistilor comunitari.
P.S. Un distins senator, din actuala noastra opozitie, afirma ca preconizata expulzare a romilor/romanilor, de catre noii guvernanti ai Italiei, va fi un adevarat dezastru pentru noi! Si totusi, ce-i de facut?
Valentin HOSSU-LONGIN 
 Afisari: 1231  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
A avut unul solutia.   de Aladin
Imi amintesc   de george nemteanu
Simplu...   de JohnGreen1
Tziganii infractori......   de alex dalaion
A r h i v a
  Sa ne amintim impreuna.    4 comentarii
  Fugit irreparabile...    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Renta viagera agricola moare la anul (3113 afisari)
 Racoritoarele dauneaza grav sanatatii (2841 afisari)
 Noaptea Invierii la Spitalul Floreasca (2330 afisari)
 Sandero de 7950 de euro (1881 afisari)
 "Te porti romi-neste, pleci!" (1231 afisari)
 Cercetatorii au dovedit ca bolile pot fi vindecate cu ajutorul rugaciunii (3222 afisari)
 Fiica cantaretei Whitney Houston a incercat sa se sinucida (2466 afisari)
 China construieste o baza secreta pentru submarine nucleare (2004 afisari)
 Una dintre fiicele "monstrului din Amstetten" este pe moarte (1934 afisari)
 Campanie originala a PNL: Adevarul gol-golut despre... Vanghelie  (1865 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01026 sec.