Ziua Logo
  Nr. 4204 de marti, 8 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Galbenul terorist se mentine
-- Nivelul moderat de alerta inseamna ca "exista risc general de producere a unor atacuri si se estimeaza ca un atentat este posibil"
Nivelul de alerta terorista este in continuare "moderat", conform site-ului SRI, desi Summitul NATO s-a incheiat.
CSAT a aprobat, in 25 martie, ridicarea nivelului de alerta terorista de la "precaut" la "moderat", adica de la culoarea albastra la culoarea galbena, in contextul masurilor de securitate luate pentru organizarea Summitului NATO din 2 - 4 aprilie.
Conform unui comunicat al Presedintiei dat publicitatii la finalul sedintei CSAT din 25 martie, membrii Consiliului au analizat stadiul realizarii masurilor de securitate stabilite pentru organizarea si desfasurarea Summitului NATO, fiind facute informari de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale. "CSAT a aprobat, la propunerea Serviciului Roman de Informatii, ridicarea nivelului de alerta terorista de la albastru (precaut), la galben (moderat), nivel care presupune activarea unor masuri speciale de colaborare intre institutiile statului roman", se arata in comunicat. Potrivit site-ului SRI, nivelul "moderat" de alerta terorista, simbolizat prin culoarea galbena, inseamna ca "exista risc general de producere a unor atentate teroriste si se estimeaza ca un atentat este posibil". Nivelul "precaut" de alerta terorista inseamna, potrivit site-ului SRI, ca "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist".
La nivelul "moderat" de alerta terorista, "informatiile disponibile si evenimentele recente evidentiaza ca exista risc general de producere a unor atentate teroriste si se estimeaza ca un atentat este posibil", conform SRI.
Cel mai redus nivel de alerta terorista este "scazut", simbolizat prin culoarea verde, iar cel mai mare nivel este "critic", simbolizat prin culoarea rosie. Pentru schimbarea nivelului de alerta este nevoie de o propunere a directorului SRI care trebuie aprobata de Consiliul Superior de Aparare a Tarii. Pana in prezent, aceasta propunere nu a fost facuta, insa in urmatoarele zile se va lua o decizie in acest sens, cel mai probabil de trecere la un nivel mai scazut de alerta.
Bogdan GALCA 
 Afisari: 132  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Asadar e OFICIAL ca "Pericolul Galben" e o amenintare la Nivel National !!!   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Proiect pentru armele politistilor    
  Vlas eliberata din arest    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu s-a saturat de Cioroianu (5687 afisari)
 Putin rupe Ucraina (3515 afisari)
 Degetica din India (2835 afisari)
 Servieta lui Dumnezeu (2475 afisari)
 Garda Maghiara UDMR-PCM (1993 afisari)
 Un fizician spera sa gaseasca "Particula lui Dumnezeu" (6737 afisari)
 Noapte fierbinte intre presedintele Cehiei si o stewardesa (3495 afisari)
 Lisa Marie Presley si burta ei imensa au parasit cladirea! (3090 afisari)
 O secta de poligami socheaza SUA (2974 afisari)
 Imagini socante: Misterul cateilor morti intr-un posibil ritual satanist (2499 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01048 sec.