Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Pus pe fuga
-- Constantinescu a parasit sala in care N.C. Munteanu l-a acuzat de abandonarea luptei cu Securitatea
Sosit, luni seara, cu putin inainte de inceperea decernarii Premiilor revistei "Observator cultural" de la Teatrul Odeon, fostul presedinte Emil Constantinescu a parasit in graba loja in care se afla, imediat dupa ce si-a auzit pomenit numele in scrisoarea trimisa "Observatorului..." de jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, in care acesta il acuza de a fi abandonat lupta cu securistii inainte s-o inceapa. Constantinescu fusese prezent si la editia de anul trecut a acestor premii; de data asta, a venit singur, s-a asezat intr-o loja laterala si a plecat, fara comentarii, dar furios, dupa nici cinci minute.
N.C. Munteanu nu si-a putut ridica personal premiul redactorilor "Observator cultural", primit pentru volumul "Ultimii sapte ani de acasa. Dosarul meu de securitate", si a trimis, in schimb, o declaratie publica. Mesajul fostului jurnalist de la Europa libera, citit de catre redactorul-sef al "revistei, Ovidiu Simonca (si expediat de autorul lui, concomitent, mai multor ziare si agentii de presa), s-a dovedit extrem de virulent: "Cum fara Partidul Comunist si fara Securitate aceasta carte n-ar fi existat, cum n-ar fi existat nici raul pe care Romania l-a trait, firesc ar fi sa le-o dedic. Insa partidul comunist nu mai exista, iar comunistii si securistii, multi si risipiti, au devenit insi onorabili si sunt greu de identificat. Ramane s-o dedic celor trei oameni care au avut, ar fi trebuit sa aiba un rol de seama in inlaturarea ravagiilor comunismului si in desemnarea functionarilor raului, pe care inca il mai traim inca, securistii."
Apel catre Basescu
Ion Iliescu iese din discutie. A fost si este un comunist ipocrit care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i acoperi pe securisti. La fel Emil Constantinescu, invins de securisti inainte de a fi incercat sa se lupte cu ei. Nu-mi ramane decat sa dedic aceasta carte domnului Traian Basescu, primul presedinte care a infruntat sistemul ticalosit, la temelia caruia sunt fostii comunisti si fostii securisti, primul presedinte care a condamnat regimul comunist din Romania ca ilegitim si criminal si Securitatea ca o institutie esentiala in sustinerea statului totalitar comunist, presedintele care a omagiat Europa libera ca ziarul vorbit al romanilor de pretutindeni si care a scos dosarele Securitatii de sub obrocul urmasilor ei, inlesnind victimelor si istoricilor accesul la ele. Nu toate si nu toate complete, din pacate". Scrisoarea lui Munteanu se incheie cu un apel catre presedintele Basescu: "Nu cred ca SIE asteapta sa mor pentru a elibera dosarele care ma privesc, nu cred ca ele ar ameninta siguranta nationala, doar pentru a ascunde marsaviile Securitatii puse la cale impotriva mea sau doar ticalosia unui edec al regimului Iliescu aflat astazi intr-o institutie publica. Fac pe aceasta cale un apel public la presedintele Traian Basescu pentru a interveni pentru eliberarea dosarului meu de la SIE. Stiu ca dosarul exista si ca doar domnia sa e in masura sa-mi inlesneasca accesul la el".
Pagini lipsa la dosar
"Ultimii sapte ani de acasa" cuprinde dosarul de retea al lui N.C. Munteanu, avand la baza un fals angajament plastografiat de un securist ruda cu el, insa din documentele predate CNSAS lipsesc paginile care-l privesc pe Munteanu din dosarul "Melita si Eterul" (al Europei libere), iar Serviciul de Informatii Externe (SIE) a declarat ca jurnalistul nu se regaseste in arhivele Serviciului.
Neculai Constantin Munteanu si-a marturisit homosexualitatea, cu un an in urma, in propria emisiune, in conditiile in care Securitatea lansase zvonuri despre viata lui sexuala pe timpul Europei libere si incercase sa sugereze ca ar fi un spion al lui Ceausescu infiltrat la celebrul post de radio.
Iulia POPOVICI 
Alte articole
  Scenariul Putin-Basescu    (Eveniment, 2007-10-02)
  Emil Constantinescu: Traian Basescu stia de pregatirea rapirii ziaristilor romani in Irak (VIDEO)    (2009-04-30 17:30)
  Emil Constantinescu: Traian Basescu, o persoana rudimentara, fara competente in aprecierea mediului academic    (2008-04-19 12:05)
  Emil Constantinescu: Traian Basescu a aprobat in 1997 tratatul cu Ucraina    (2008-04-01 17:07)
  Emil Constantinescu: "Basescu va sfarsi in gunoiul istoriei"    (2007-11-01 18:55)
 Afisari: 3298  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
Cine vorbeste de " tonomate " ...   de gili
Cu dedicatie pt alwis si pt cei care vor sa rada   de Shadow
Felicitari Niculai Contantin Munteanu. Constantinescu si cu iepurasii mei sunt cot la cot .   de ionion
priviti permanent realitatea   de ionescu nicolaie
Despre Neculai C. Munteanu-informator   de alwis46
Cum, necum ...   de Hantzy
Off topic si nu prea...Arogantului.   de alwis46
Hi,hi,hi, rade ciob de oala sparta !   de alwis46
Em-ilu, devenit Um-ilu, ajuns Penib-ilu....   de Christiaan
pt gili   de Agios
Emil si dedectivii...........   de Aladin
Europa Libera   de FB
Gilii, gili ,crokadili.   de Aladin
Respect, dle Munteanu!   de costy
dedicatie de fapt pentru primul presedinte ce a anuntat casatorii pentru homosexuali   de Citrus
Sa nu te strici de ris ...   de gili
A r h i v a
  Confruntare Preda-Mocanu pentru CJ Buzau    2 comentarii
  CSM se plange de imixtiunea politicului    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01480 sec.