Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Cautam scenarii
"Concursul national de scenarii" organizat de HBO Romania, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, organizatorul Festivalului International de Film Transilvania, se afla la cea de-a VIII-a editie. Data limita pentru inscrieri este 10 aprilie (ora 12.00). (M.A.)
Invingatori "ImproVizati"
Primul campionat national de improvizatie "Comedy night party" organizat la Teatrul Metropolis din Bucuresti, a fost castigat de echipa ImproVizati, dupa un maraton de opt ore, care s-a desfasurat sambata seara. Echipele competitoare au fost ImproVizati, Sahtior Colceag, Compasul, Olimpique Birlic si Deletzi. Spectacolul castigator va intra in stagiune la Metropolis. (M.A.)
Expozitie de Summit
La ICR Budapesta, pana pe 6 aprilie este deschisa o expozitie de carte si presa sub genericul Arhitecturi diplomatice romanesti, organizata cu prilejul Summitului NATO la Bucuresti. Expozitia ilustreaza, prin cele 95 de exponate selectate din cele peste 12.000 de volume ale Bibliotecii ICR Budapesta, parcursul diplomatiei romanesti pana la evenimentul din 2-4 aprilie 2008. (M.A.)
Premiantii "Observator"
Luni seara, la Teatrul Odeon, revista "Observator cultural" si-a desemnat pentru al doilea an consecutiv castigatorii la premiile pentru literatura.Intr-o ceremonie avandu-i drept gazde pe Carmen Musat (redactor-sef) si Ovidiu Simonca (redactor-sef adjunct) si contrapunctata muzical de Maria Raducanu si Ada Milea, Horia Ursu a primit distinctia pentru proza, pentru romanul "Asediul Vienei", aparut la Cartea Romaneasca, iar O. Nimigean, pe cea pentru poezie, pentru volumul "Nicolina blues" (Cartea Romaneasca). Criticul timisorean Cornel Ungureanu a obtinut premiul de teorie, pentru "Istoria secreta a literaturii romane", aparuta la editura Aula din Brasov. Alex. Cistelecan si Angelo Mitchievici si-au impartit premiul pentru debut, cel dintai, pentru o culegere de eseuri ("Viata ca film porno. Protocoalele Lacan", Aula), cel de-al doilea, pentru o monografie Mateiu Caragiale editata de ICR. Premiul "Gheorghe Craciun" pentru intreaga opera i-a fost decernat poetului si traducatorului Mircea Ivanescu, iar cel al redactorilor revistei, lui N.C. Munteanu, pentru "Ultimii sapte ani de-acasa. Dosarul meu de Securitate", publicat de Curtea Veche. (L.C.)
A r h i v a
  Mai avem proiecte de Cannes    
  Luna plina, la Opera Nationala Bucuresti    
  McCartney scrie pentru copii    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00827 sec.