Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a fost audiat ieri, la DNA, in calitate de martor, in dosarul in care sunt cercetate mai multe transferuri din fotbalul romanesc.
La iesirea de la intalnirea cu procurorii, presedintele FRF a declarat ca, din punctul sau de vedere, transferurile s-au efectuat in mod corect pana acum. "Daca procurorii descopera alta realitate, urmeaza sa vedem. Mai multe nu pot sa va spun", a spus oficialul FRF, adaugand ca nu a mai fost citat pentru un termen viitor. Sandu a refuzat sa dezvaluie mai multe despre continutul declaratiei pe care a dat-o in fata anchetatorilor. El a spus ca nu era la curent cu prejudiciul estimat in acest dosar - aproximativ zece milioane de euro - si ca oricum nu era treaba lui sa se intereseze de acest lucru. In legatura cu existenta unei practici care presupune declararea de sume mai mici incasate decat cele reale din transferurile din fotbal, presedintele FRF a precizat ca nu cunoaste cu exactitate sumele stabilite, dar ca atat timp cat DNA a demarat o ancheta se va stabili si care este adevarul.
Audieri pe banda rulanta
La inceputul acestei saptamani, a fost invitata la DNA o alta persoana importanta din fotbalul romanesc, Gheorghe Dinu, cunoscut si ca Dinu Vama, fost presedinte al Rapidului, in prezent conducator la FC Brasov.
Acesta a fost citat tot in calitate de martor, dand declaratii cu privire la transferurile jucatorilor Cristian Dulca si Florin Bratu. In ultimele luni, mai multi impresari si conducatori de cluburi au fost audiati in dosarul transferurilor. DNA a inceput urmarirea penala, in aceasta cauza, fata de zece oameni din fotbalul romanesc, acuzati pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. "Din probele administrate pana in prezent de procurori, respectiv raspunsurile primite in cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate in mai multe state din Europa si Asia (intre care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia), precum si din analizele efectuate de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si Garda Financiara a rezultat ca persoanele respective, impreuna sau in parte, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi, au externalizat sume de peste zece milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat", se arata intr-un comunicat al DNA.