Ziua Logo
  Nr. 4193 de miercuri, 26 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Horea in grumaz
"Ultimii rapsozi", program initiat de Institutul Cultural Roman (ICR), propune pentru azi o specie aparte a muzicii taranesti din Maramures: horea in grumaz. De la ora 18.00, Gherasim Cartita, din Tara Lapusului, va hori in Aleea Alexandru din Bucuresti. "Horea, spune Grigore Lese, este un cantec de dor, de singuratate, uneori, foarte rar, si de revolta. Ea nu se canta la petreceri; prin ea nu-ti exprimi bucuria sau fericirea, ci jalea, suferinta, dorul, intristarea, iubirea neimplinita sau tradata. A nu se confunda cu hora care denumeste un dans". (L.D.)
Aventuri din cufar
"Dragi copii, mintea noastra seamana cu un cufar, in care e ascunsa o ciudata comoara. (...) Acum cinci ani mi s-a facut un dar minunat: un copil, ca fiecare din voi. El m-a ajutat sa vad mai limpede comoara din cufarul meu. Am gasit in ea, dupa multa cautare, povestea pe care ati auzit-o. M-am imprietenit cu Arik si cu toti cei care insufletesc mica lui lume. M-am amuzat cu ei, am avut emotii cand le-a fost greu, am fost bucuroasa cand am ajuns la final. Daca aceasta carte va va placea si-mi veti scrie (...), ma voi stradui sa-i gasesc o continuare" promitea Ioana Nicolaie la lansarea cartii sale, "Aventurile lui Arik". Lansat in prezenta lui Carmen Palcu si a lui Cezar Popescu, actori ai Teatrului "Ion Creanga", volumul a aparut, in editie cartonata, cu ilustratii de Mihail Marian, la Corint Junior. (L.D.)
Istoria presei la castel
Langa Arad, in Castelul Macea, se va desfasura prima editie a congresului national de istoria presei (28-30 martie), organizata de Asociatia Romana de Istorie a Presei si Universitatea de Vest "Vasile Goldis".
Miza definitivarea metodologiei de lucru pentru proiectul Istoria presei din Romania in date, initiat si coordonat de conf. dr. Marian Petcu, de la Universitatea din Bucuresti. Lucrarea va fi publicata peste
doi ani. (L.D.)
A r h i v a
  De la micul ecran, inapoi la cel mare    
  Nationalul bucurestean a la londonezul Barbican    1 comentariu
  Premiile radioului Cultural    
 Top afisari / comentarii 
 Donatorul de organe s-a trezit din coma (3510 afisari)
 Ungurimea, tiganimea si romanimea in fata Marii Uniri (2663 afisari)
 Procurorii delatori (2062 afisari)
 Pestele de la cap se-mpute (1814 afisari)
 Ce va spune Putin la Bucuresti (1653 afisari)
 Un barbat este gravid in cinci luni (7310 afisari)
 Priscilla Presley recunoaste: Am fost victima unui medic care m-a macelarit (4667 afisari)
 "Sclava" din Bulgaria, obligata sa inoate intre pesti pirania (3349 afisari)
 Un imens bloc de gheata se desprinde de Antarctica  (2242 afisari)
 Barbatii cheltuiesc averi pe liposuctii, epilare cu laser, implant de par sau lifting facial (1932 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00738 sec.