Ziua Logo
  Nr. 4184 de sambata, 15 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Protest impotriva Pactului Basescu
Federatia "Spiru Haret", una dintre cele trei organizatii sindicale din invatamant care n-au semnat Pactul pentru educatie initiat de presedintele Traian Basescu, a pichetat, ieri, Palatul Parlamentului, in semn de protest fata de documentul intocmit fara consultarea lor. O delegatie a inmanat fiecarui grup parlamentar un memoriu cu solicitari, apoi s-a deplasat si la Cotroceni pentru a depune un document asemanator. Startul protestului a fost dat insa din fata Ministerului Educatiei, la ora 11.00, unde cateva sute de sindicalisti l-au huiduit pe Cristian Adomnitei. Acestia purtau pancarte pe care era scris "Pactul national pentru Educatie - gargara, demagogie, cinism, politicianism". Ministrul Educatiei a iesit din birou in mijlocul protestatarilor si le-a promis ca la jumatatea li aprilie va finaliza pachetul legislativ privind Educatia, despre care a spus ca este "munca de un an de zile a colegilor din minister si din sindicate". Adomnitei a incercat sa-i linisteasca pe profesori, spunandu-le ca Pactul national pentru educatie nu are legatura cu campania electorala din acest an, si ca Ministerul Educatiei nu este parte semnatara a Pactului, ci doar partidele politice.
Chiar daca n-a semnat Pactul, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia "Alma Mater" a anuntat ca se delimiteaza de aceasta actiune de protest, considerand ca are "o tenta politica". Potrivit lui Traian Basescu, semnatarii Pactului sunt cei care-si asuma o responsabilitate. Iata cine sunt ei: presedintele Academiei Romane, Ion Haiduc, reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale, Uniunii Studentilor din Romania, Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, Consiliului National al Elevilor, Centrului Educatia 2000, Parlamentului Tinerilor, AIESEC Romania, Uniunii Nationale pentru Dezvoltarea Invatamantului Particular Preuniversitar, Federatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Asociatiei Ad Astra, ai Asociatiei Amare Rromentza, Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania, Asociatiei Universitatilor Particulare, Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei.
Magda SEVERIN 
Alte articole
  Pactul pentru Educatie, la Basescu    (Social, 2008-02-27)
  Traian Basescu le cere magistratilor sa renunte la protest    (2009-09-11 16:56)
  Emil Constantinescu: ''Traian Basescu, un colaborator pe termen lung al Securitatii ceausiste, un personaj grobian si mincinos''    (2009-08-31 15:36)
  Surprize-surprize: Imediat dupa discutia cu Traian Basescu, Sindicatul Politistilor a suspendat actiunile de protest    (2009-08-19 20:31)
  Basescu la intalnirea cu sindicalistii din Educatie: Datele actuale sunt mult schimbate fata de 2008    (2009-04-13 18:00)
  Basescu invita saptamana viitoare la Cotroceni, pentru a semna Pactul, elevii, parintii si dascalii    (2008-03-07 18:27)
 Afisari: 288  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
REMEMBER!   de Nituc
Sindicate,interese,...1   de LENIO
A r h i v a
  Agricultura incoltita de tarani si UE    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Legea chiriilor (3412 afisari)
 Pamantul amenintat de-o stea (3225 afisari)
 Califatul mafiot Kosovo (2702 afisari)
 Hora maghiara (2701 afisari)
 Ceausescu si tratativele de pace din Orientul Mijlociu (2261 afisari)
 In premiera, imagini din "Razboiul Clonelor", continuarea "Razboiului Stelelor" (2579 afisari)
 Misterele celui mai vechi oras al lumii, Hamoukar (2510 afisari)
 Dupa Ford, alte doua firme puternice se pregatesc sa vina in Romania (2359 afisari)
  Oferta Hustler: 1 milion de dolari prostituatei care l-a dat jos pe guvernatorul New York-ului (2250 afisari)
 O "fabrica pentru sinucideri" s-a deschis in apropiere de Zurich  (1761 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02874 sec.