Ziua Logo
  Nr. 4175 de miercuri, 5 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Suntem pe cai-putere
-- Premierul Tariceanu crede ca Romania va fi cel mai mare producator auto din Europa Centrala si de Est * In opinia sa, noua Dacia Sandero, este "draguta"
Romania va deveni, dupa venirea grupului american Ford la Craiova, cel mai mare producator auto din centrul si estul Europei, a declarat, ieri, la salonul auto de la Geneva, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Dupa venirea Ford, Romania va deveni prima tara producatoare in domeniul auto din centrul si estul Europei. (...) Ford va fi al doilea pol de constructie auto in Romania, iar eforturile mele se indreapta spre acest lucru", a afirmat Tariceanu.
El a precizat ca numarul de angajati ai fabricii din Craiova ar putea fi suplimentat cu 7-9.000 de salariati. Tariceanu a mentionat ca s-a intalnit, ieri, cu reprezentanti ai grupului Ford. "Suntem pregatiti sa facem inchiderea privatizarii la sfarsitul lunii, la Craiova. Acest lucru va semnifica trecerea uzinei din proprietatea statului la Ford", a mai spus premierul.
Ford a fost singurul ofertant in licitatia organizata anul trecut de Guvern pentru pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova detinut de stat. Ford va intra in posesia actiunilor dupa ce va plati statului 57 de milioane de euro.
Comisia Europeana a lansat, in octombrie 2007, o investigatie privind procesul de privatizare si a solicitat Guvernului, la sfarsitul lunii februarie 2008, sa recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, suma care reprezinta, potrivit oficialilor europeni, ajutor de stat ilegal acordat constructorului auto, in compensatie la obligatiile stabilite prin contract.
Sandero, fiul lui Logan
Premierul Tariceanu a participat, la Geneva, la prezentarea noului model Dacia Sandero, masina in doua volume si cu cinci usi. Automobile Dacia va incepe productia Sandero in luna mai, masina urmand sa fie lansata pe piata romaneasca in luna iunie, la un pret care nu va depasi 9.500 de euro pentru cea mai echipata versiune. "Este draguta. Are un design modern si original." a spus Tariceanu.
Florin BARBUTA 
 Afisari: 1905  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Sandero fiul lui Logan   de the
Un ochi rade    de FB
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sperietura ruseasca (4821 afisari)
 Scandalul literei "s" in Sinod (2321 afisari)
 Iliescu conspirat (2081 afisari)
 Suntem pe cai-putere (1905 afisari)
 Sfidarea canoanelor (1771 afisari)
 Bolnav de cancer, Patrick Swayze mai are cinci saptamani de trait (8180 afisari)
 Tulibu dibu douchoo (7625 afisari)
 IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei (2677 afisari)
 La doar 5,5 centimetri, cel mai mic pistol din lume poate ucide un om (2119 afisari)
 Adio, paradisuri fiscale! (1970 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01314 sec.