Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Yahoo poarta discutii cu News Corp, insa analistii cred ca singura oferta viabila este Microsoft
-- Yahoo Inc se afla in discutii cu News Corp pentru o eventuala afacere, insa analistii considera ca este putin probabil sa apara o oferta concurenta celei inaintate de Microsoft Corp, evaluata in prezent la 42,1 miliarde dolari, relateaza Reuters.
Vesti legate de discutiile dintre cele doua companii, de a combina proprietatile detinute pe Internet, au fost anuntate initial luni, pe blogul Silicon Alley Insider, unde se preciza ca propunerea ar implica o infuzie de capital din partea companiei News Corp, detinuta de Rupert Murdoch si de un fond de investitii care nu a fost numit.
O sursa avizata a declarat ca Yahoo poarta discutii cu News Corp in legatura cu un acord, insa nu a putut confirma niciun detaliu.
The Wall Street Journal a anuntat ca afacerea in discutie ar oferi News Corp o participatie de peste 20% in cadrul Yahoo. De asemenea, a mai precizat ca in cadrul discutiilor, valoarea site-ului de socializare MySpace, detinut de News Corp, este evaluata la 6-10 miliarde dolari.
"Orice alte oferte in afara celei facute de Microsoft implica grave consecinte", a declarat un analist din cadrul Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay. "Managementul a amanat prea mult momentul unei decizii pentru a gasi o alternativa viabila. Practic, atitudinea lor a ajutat sa fie incoltiti", a adaugat acesta.
Analistii considera ca o alternativa precum un parteneriat cu News Corp ar putea avea beneficii strategice pe termen lung pentru Yahoo, insa nu ar oferi actionarilor un beneficiu imediat al investitiei, asa cum ar permite oferta Microsoft, de 31 dolari/actiune.
Prin urmare, daca oferta Microsoft va fi respinsa, analistii se asteapta la o scadere a cotatiei actiunilor Yahoo. Titlurile se tranzactionau sub nivelul de 20 de dolari inainte de publicarea propunerii Microsoft, de 31 dolari/actiune.
"Este greu de crezut ca Rupert Murdoch ar fi dispus sa investeasca suficient in acesta afacere pentru a o face atractiva pentru actionarii Yahoo", a declarat Jordan Rohan, din cadrul RBC Capital.
Yahoo a respins luni oferta Microsoft, pe motiv ca nu evalueaza corespunzator valoarea audientei, a investitiilor in publicitatea online, posibilitatea de a genera lichiditate si perspectivele de crestere peste hotare.
Microsoft a replicat ca oferta este "completa si corecta" si ca isi rezerva dreptul de a "urma toti pasii necesari incheierii unui acord", insa nu a dat detalii legate de urmatoarea miscare.
Murdoch a purtat discutii cu Yahoo si anul trecut, fara o finalitate clara. Acesta a spus in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc saptamana trecuta ca News Corp nu este interesata sa faca o oferta sau vreo tranzactie cu Yahoo.
Miercuri, News Corp si Microsoft au refuzat sa comenteze. Yahoo a refuzat, de asemenea, sa dea vreo declaratie si a repetat ca boardul continua sa evalueze optiunile.
A r h i v a
  Alcatel-Lucent si NEC vor forma o firma mixta ca sa dezvolte telefoane mobile de ultima generatie    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00906 sec.