Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Garda la atac
-- Seful ANAF cere competente de cercetare penala pentru inspectorii financiari in domeniul combaterii evaziunii fiscale
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu (foto), a anuntat ca inspectorii Garzii Financiare vor avea si competente pe linia cercetarii penale. "Mi-am luat angajamentul ca voi acorda competenta Garzii Financiare pe linia cercetarii penale. Constatam ca exista acte de control de natura penala care nu sunt duse pana la capat, si deci banii nu sunt recuperati, desi stabilim prejudiciul, fapt pentru care vrem sa avem atributii sporite", a afirmat Chitoiu la prezentarea raportului Garzii Financiare pe 2007.
Proiectul privind statutul comisarului Garzii Financiare se afla la directiile de specialitate din Ministerul Economiei si Finantelor urmand ca in martie sa fie promovat in Guvern.
Conform programului legislativ al Guvernului pe 2008, Ministerul Economiei si Finantelor si ANAF vor prezenta Guvernului, pana la finele acestei luni, un proiect de lege privind statutul comisarului din Garda Financiara, care va reglementa drepturile si obligatiile acestuia, precum si un nou proiect de lege pentru organizarea si functionarea Garzii Financiare, prin care vor fi introduse noi competente in ceea ce priveste actiunile premergatoare cercetarii penale in domeniul evaziunii fiscale.
Protocoale cu Spania si Franta
Presedintele ANAF a precizat ca este necesara orientarea actiunilor de control ale Garzii Financiare spre tranzactiile intracomunitare, evaziunea fiscala in zona TVA reprezentand circa 1-2% din PIB. "In martie vom incheia cu Franta si Spania protocoale de schimb de informatii operative, chiar sa stabilim atasati fiscali astfel incat sa avem in mod operativ informatii despre tranzactiile intre tarile membre", a spus Chitoiu, citat de Mediafax. In acest an, ANAF intentioneaza sa incheie protocoale legate de schimburi operative de date privind tranzactiile cu Olanda, Italia si Ungaria si alte tari membre UE cu care Romania are un volum mare al operatiunilor comerciale care nu sunt fiscalizate. In prezent, schimbul de informatii cu statele membre se realizeaza prin sistemul VIES, trimestrial. "Informatiile sunt obtinute dupa 3-4 luni, iar agentii economici realizeaza tranzactiile si dispar, iar noi nu mai putem sa recuperam prejudiciul", a mai spus Chitoiu.
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 554  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Arestat pentru violarea a doi minori    1 comentariu
  MCC admite "Marele jaf", dar arunca vina pe altii    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Taxiuri pirat in vizorul politistilor    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01024 sec.