Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Parau la teava
Localnicii din Mateesti pe ale caror terenuri ar urma sa fie deviat cursul paraului Taraia nu vor sa renunte la proprietati, astfel ca autoritatile au gasit ca solutie de avarie montarea unor conducte de mari dimensiuni care sa preia apa in cazul in care halda de steril va obtura albia acestuia, informeaza Mediafax. Alunecarea de teren de la Mateesti ameninta sa obtureze albia paraului. "Ca o solutie pe termen foarte scurt
s-a decis curatarea cursului de apa si instalarea unor conducte de trei metri diametru prin care apa sa poata trece chiar si daca terenul va continua sa alunece", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale "Apele Romane", Anamaria Tanase.
Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenta, in valoare totala de 125.000 de lei, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Cinci familii ale caror case au fost distruse de alunecarile de teren vor primi cate 20.000 de lei, iar cea de-a sasea 25.000 de lei, intrucat sunt trei persoane afectate, a explicat ministrul Paul Pacuraru. Demnitarul a precizat ca una din cele sapte case afectate era parasita si nu exista nici o succesiune in privinta proprietatii, astfel ca aceasta nu a fost luata in calcul pentru acordarea de ajutoare sociale. (C.S.)
Centru rezidential pentru batrani
Primarul Neculai Ontanu a inaugurat, ieri, Centrul rezidential "Speranta" , amenajat cu 2,2 milioane de lei din fondurile Primariei Sectorului 2. Singurul de acest gen din Capitala, centrul este dotat la standarde europene, fiind destinat persoanelor varstnice care au posibilitati materiale de intretinere. "Am avut ca scop principal protejarea persoanelor varstnice impotriva asa-zisilor binevoitori care doresc sa le ia in ingrijire si sa obtina acte pe casele in care acestia locuiesc. Cladirea este situata in Sectorul 4, pentru ca in sectorul nostru nu a existat un spatiu liber pentru un asemenea proiect, si am obtinut-o prin hotarare CGMB. Consolidarea cladirii din Str. Sf. Ecaterina nr. 7 a durat aproape doi ani", a declarat edilul. Centrul are 29 de camere, cu o capacitate de 58 de locuri, in prezent 15 persoane locuind in imobil. In total in centru sunt patru camere cu cate patru paturi in care un loc costa 1300 lei/luna, 17 camere cu doua paturi la 1600 lei/luna si alte opt camere cu un singur pat la 1800 lei. Fiecare incapere este dotata cu baie proprie, iar la fiecare etaj al imobilului functioneaza cate doua oficii pentru servirea mesei. (Magda SEVERIN)
 Afisari: 135  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  ZooBugetul Capitalei    
  Romania, la un pas de Curtea Europeana de Justitie    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.