Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Progresul somat de BNR
Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu, a declarat ieri pentru Mediafax ca FC Progresul Bucuresti are datorii de 1,08 milioane de lei catre Banca Nationala, reprezentand chiria pe ultimele zece luni, iar in cazul in care nu le va achita va parasi baza sportiva. "Clubul are contract si exista o clauza potrivit careia acesta se reziliaza in cazul in care chiria nu este platita doua luni consecutive. Chiria nu a mai fost platita din mai 2007", a spus consilierul lui Vasilescu. Anuntul a venit la doar cateva zile dupa ce guvernatorul BNR a declarat ca CS Progresul va fi inchis, acesta terminandu-si resursele financiare.
Vasilescu a afirmat ca valoarea lunara a chiriei, care include amortizarea, taxele si impozitele, este de 126.000 de lei, BNR nepercepand nici un ban in plus. Gruparea "bancara", care pana la inceputul sezonului s-a numit FC National, a fost informata miercuri, in mod oficial, ca in cazul in care datoria nu va fi acoperita pana la 28 februarie, atunci va trebui sa paraseasca baza sportiva. "Progresul a cerut negocieri, care au avut loc in noiembrie si decembrie, iar BNR a explicat ca nu are sens sa negocieze, ca nu exista o marja de schimbari. Contractul prevede ca trebuie platita o chirie. Data de 28 februarie a fost termenul fixat de BNR pentru solutionare. In aceste conditii, BNR a cerut ori sa plateasca chiria, ori sa paraseasca stadionul", a completat Vasilescu.
Iacov: "Se vrea un complex imobiliar!"
In replica, presedintele FC Progresul, Stefan Brotac, a declarat ca nu stie de nici o somatie a BNR. "Nu am primit nici o hartie de la BNR, nu ne-a anuntat nimeni ca trebuie sa parasim baza", a spus Brotac. Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Progresul, Constantin Iacov, a vandut la finalul lunii octombrie clubul omului de afaceri Marin Dodu pentru cinci milioane de euro, dupa ce negocierile cu BNR privind concesionarea arenei din Cotroceni pe o perioada de 49 de ani au esuat. Iacov a declarat ca BNR doreste transformarea complexului intr-un proiect imobiliar. "Am spus de mult timp ca BNR nu vrea sa se faca fotbal in Cotroceni. Am plecat din cauza nesimtirii celor de la BNR! Vor sa faca un proiect imobiliar cu toti apropiatii lor. Dansii cred ca BNR e un stat in stat. Vor sa distruga un club de fotbal! Sa il intrebati pe Isarescu cum l-a pus pe Mihai Ionescu, fostul director sportiv al lui FC National, sa ma intrebe daca nu vreau sa finantez si celelalte sase sectii ale CS Progresul!", a spus Iacov, care a mentionat ca, in cazul in care noii proprietari ai clubului nu vor mai putea sustine financiar echipa, atunci va rascumpara clubul. (MIG)
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mircea Sandu a castigat la loto!    
  Rapid vrea un nou "Giulesti"    
  Stiri pe scurt    
  Exclusivitate pentru Liga I    
  Danciulescu s-a contrat cu Borcea!    
  Satana, duhovnicul lui Gigi    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02246 sec.