Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
112 operational in martie
-- Implementarea serviciului de urgenta va fi realizata pana joi * Exista temeri ca una dintre centrale nu este configurata pentru a permite trecerea mai departe a informatiei de localizare catre serviciul 112
Etapa privind verificarea transferului corect al informatiei de localizare a apelantului catre centralele locale, din cadrul proiectului de implementare a sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, va fi realizata pana joi (14 februarie), urmand ca, pana la finele lunii, informatia de localizare sa fie transmisa corect pana la intrarea in sistem, a declarat secretarul de stat pentru comunicatii, in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Constantin Teodorescu.
Acesta a precizat ca, pe primul segment al transferului de informatii de localizare totul functioneaza normal si va fi devansata perioada de timp preconizata.
Operatorii de telecomunicatii au depus eforturi notabile pentru a rezolva aceasta portiune a proiectului de care sunt responsabili, precizeaza un comunicat al MCTI. Etapa urmatoare presupune verificarea transferului corect al informatiei de localizare catre centralele locale de tip Alcatel, Siemens si Ericsson. "Exista temeri ca unul dintre aceste tipuri de centrale nu este configurat pentru a permite trecerea mai departe a informatiei de localizare catre serviciul 112, dar vom face demersurile necesare pe langa conducerile companiilor pentru a sprijini cu specialistii proprii procesul de implementare a localizarii apelantului. Estimam ca, pana joi, 14 februarie, vom depasi aceasta etapa, urmand ca, pana la finele lunii, sa ne asiguram ca informatia de localizare este transmisa corect pana la intrarea in sistemul 112", a explicat Teodorescu.
Discutiile operatiunilor pentru implementarea localizarii apelantului in sistemul 112 au avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul Centrului de Operare a Retelelor de Comunicatii. Conform responsabilitatilor asumate, MCTI si Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului Romaniei urmeaza sa transmita catre Comisia Europeana (CE) o informare privind stadiul implementarii procesului de localizare in serviciul 112. Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, CE a decis sa declanseze procedura de infringement (incalcarea Tratatului European) impotriva Romaniei pentru disfunctionalitatile constatate in cazul numarului unic pentru apeluri telefonice de urgenta 112. Cu aceeasi ocazie, Executivul european a hotarat sa initieze actiune in instanta la Curtea Europeana de Justitie impotriva Poloniei si a Letoniei, pentru acelasi motiv. Normele europene solicita statelor membre sa asigure posibilitatea folosirii gratuite a serviciilor de urgenta prin intermediul numarului unic european 112, apelabil de pe telefoane fixe sau mobile. (F.B.)
 Afisari: 187  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ar fi bine   de unchiuletul
A r h i v a
  Studenti momiti in USA    4 comentarii
  Comisia de Malpraxis pe urmele CNSAS    1 comentariu
  Americanii apara noul Cod al Familiei    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01888 sec.