Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Batalia pentru PD
-- Fostul lider al democratilor incearca o lovitura politica, urmarind sa schimbe denumirea partidului sau, Forta Democrata, in Partidul Democrat
Petre Roman va incerca sa preia denumirea Partidului Democrat in beneficul formatiunii sale, Forta Democrata. Fostul lider al democratilor a primit acceptul actualului sau partid de a incepe demersurile legale pentru schimbarea denumirii in PD, dupa ce formalitatile de inscriere la tribunal ale PD-L vor fi definitivate. Emil Boc l-a acuzat pe Roman ca incearca sa obtina mai multe voturi prin inducerea voita a unei confuzii in randul electoratului.
Conferinta Nationala a Fortei Democrate a decis, sambata, sa declanseze procedurile de schimbare a denumirii in Partidul Democrat, imediat dupa ce procedura de inregistrare la tribunal a Partidului Democrat-Liberal va fi definitivata. Petre Roman a declarat ca deja s-a consultat cu juristi pentru a vedea care este procedura adecvata in acest caz. El sustine ca nu este vorba doar de preluarea unei denumiri, ci de reintoarcerea PD la valorile social-democrate care au stat la baza fondarii sale. "E dreptul nostru sa redobandim numele pe care l-am avut, nume pe care eu l-am propus in 1993", a argumentat Roman in favoarea acestui demers. Fostul premier intentioneaza astfel nu doar sa preia o marca, ci practic sa refondeze PD ca partid de stanga, asa cum a fost pana in 2001, cand a fost inlaturat din fruntea sa de actualul sef al statului, Traian Basescu. Proiectul lui Roman a provocat iritare in randul fostilor sai colegi de partid. "Este pacat ca domnul Roman urmareste sa isi creasca procentele in sondaje printr-o anumita stare de confuzie in randul electoratului, cand, in fapt, ar trebui sa se concentreze pe proiecte si programe care sa ii permita cresterea in sondaje, si nu prin semanarea unei confuzii in randul electorilor", a declarat presedintele PD-L, Emil Boc. Acesta nu crede ca este realizabil proiectul din punct de vedere juridic pentru ca, in cererea de inscriere a PD-L s-a pastrat numele de PD precum si sigla partidului. Numele de PD apartine in continuare PD-L, sustine Boc, deoarece comasarea PD-PLD s-a facut prin absorbtie, nu prin fuziune. Acest lucru nu conduce la radierea PD, din Registrul partidelor politice, iar denumirea ramane indisponibila pentru alti doritori. De asemenea, Boc a mentionat si o prevedere din Legea partidelor politice, unde se stipuleaza ca formatiunile nou infiintate trebuie sa aiba insemne distinctive clare care sa nu poata fi confundate cu cele apartinand altor partide. Cum sigla PD-L a pastrat chenarul si trandafirul siglei PD, aparitia acestei titulaturi in cadrul unei alte sigle ar crea confuzie. "Nici un judecator din aceasta tara nu va putea da o sentinta prin care sa permita infiintarea unei alte formatiuni, pentru a crea confuzii in mintea electoratului", a conchis Boc. In schimb, Roman este increzator in reusita proiectului sau. "Este nepotrivit ca cineva sa se antepronunte si sa spuna justitiei ce are de facut. Deocamdata suntem angajati intr-o procedura juridica pe care o vom urma pas cu pas", a declarat Roman. (A. ILIE)
 Afisari: 552  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Jocul denumirilor perverse ... Asta mai trebuia Romaniei actuale ...   de jan dinu
Mah ---Petre Roman Neulander -- tie itzi place mai mult de Romania decit de Israel ??!!!   de jan dinu
foarte bine!sa redea partidul societatii,iar la masa verde unde cistigatorul ia tot,   de silviana
FSN ; FSN-PD ; PD-FSN ; PD ; PD-L . Stie cineva care este hotararea judecatoreasca   de Razvratitul
Partidul Cameleon   de stan patitu
S-a mai auzit , stie cineva , pe undeva ...   de gili
Succes Petre Roman !   de FB
de acord cu D-l Roman   de cosor ion
A r h i v a
  Variantele PNL: Restructurare sau plecare    7 comentarii
  Dispute PD-PSD in cazul anchetarii ministrilor parlamentari    2 comentarii
  Cozma vrea in politica    6 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01991 sec.