Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Vasile Puscas: PSD face politica nomenclaturista
Dezintegrarea partidului si pierderea alegerilor sunt principalele pericole pentru PSD, conducerea fiind incapabila sa recunoasca acest lucru, sustine Deputatul Vasile Puscas intr-un interviu acordat ZIUA. In opinia sa, lupta pentru putere arata o conducere de tip nomenclaturist, in care interesul anumitor persoane ocupa un loc central. Puscas respinge politica de tip bizantin si interes promovata de unii lideri social-democrati.
Cum vedeti disputa pentru putere din partid?
Leadership-ul pare ca o partida corporatista formata din anumiti conducatori care nu reusesc decat sa evidentieze conflictele dintre ei, aspiratiilor lor, subliniez ale lor, anumite optiuni pentru persoane, si nu optiunile coerente ale partidului. Nu se vorbeste despre programul partidului, o viziune sau o directie de actiune. E o politica de tip nomenclaturist, o orientare spre relatia cu grupul conducator si nu o atitudine legata de sustinatorii partidului. Cand vad ca oportunitatile sunt traduse in optiuni individuale , personale, de tip bizantin, aceasta stare nu intruneste dorinta mea de a face politica. Am intrat in politica pentru a face nu pentru a vorbi in fiecare zi despre nimic.
Se poate vorbi de o ruptura intre masa partidului si conducere?
In anumite portiuni se poate vorbi de o ruptura sau chiar de evolutii paralele, cu posibilitatea de a nu se intalni. Conducerea ar trebui sa fie atenta ca din aceasta stare pot aparea optiuni de disociere. O disociere de partid, de liderii locali, pentru ca oamenii e posibil sa fie dezamagiti de aceste asteptari prelungite. Putem pierde atat membri, cat si sustinatorii.
Este capabil PSD sa preia puterea dupa trei ani de opozitie?
In acest an electoral PSD nu poate sa arate aceleasi performante ca in perioada 1996 -2000, iar din punctul de vedere al perspectivei nu arata optiuni care sa indreptateasca o evolutie capabila sa multumeasca pe militantii PSD si electoratul. In momentul de fata PSD pare ca o structura formata din mai multe componente, care nu sunt integrate. Leadership-ul, masa partidului si liderii locali sunt aceste trei componnte. Din pacate nu exista un proiect de armonizare a acestor componente. Chestiunea nu e doar de a pierde alegerile, ci de a oferi o alternativa realista cetatenilor in ceea ce priveste guvernarea. Miza aceasta este, iar daca se pune doar problema puterii inseamna ca avem mai mult de a face cu politicianism. Poti sa ajungi la putere si sa ratezi interesul national. Asta nu e o bucurie pentru nici un partid.
Ce asteptati de la Consiliul National?
Sa se prezinte o viziune coerenta, o strategie a PSD. Apoi ar trebui sa se evidentieze faptul ca avem resursele umane si organizationale, care vor putea sa lucreze in aplicarea acestei strategii in mod credibil. Se cheltuie foarte multe energii in chestiuni de pozitionare pentru preluarea puterii interne a indivizilor si mai putin pe participarea partidului pentru o competitie pentru alternativa. Trebuie un plan de actiune foarte realist si pragmatic de sustinere a campaniei electorale.
Daca vi se va cere veti intra in competitia pentru presedintia PSD sau a tarii?
In nici un caz nu doresc sa evidentiez o optiune a mea de tip nomenclaturist. Sunt chestiuni indepartate de aspiratiile mele.
Interviu realizat de Cristian ANDREI 
Alte articole
  PSD Cluj-Napoca ii cere lui Vasile Puscas sa candideze la parlamentare    (2008-07-31 15:19)
 Afisari: 779  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PSD   de Mona G.
A r h i v a
  CNSAS demolat de magistrati    2 comentarii
  CPP, "reparat" la Senat    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Basescu: Uninominalul nu va fi adoptat    5 comentarii
  Premierul, acuzat de supunere fata de PSD    5 comentarii
  Decizia Curtii nu e o victorie    7 comentarii
  Basescu: Ordonanta CNSAS, proasta    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01654 sec.