Ziua Logo
  Nr. 4144 de marti, 29 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Vremea descatusarilor
-- Duminica, la Cannes, comisarul European Jan Figel (foto) a anuntat lansarea unui studiu privind rolul culturii si al industriilor culturale in promovarea si stimularea creativitatii, inovatiei si dezvoltarii in interiorul UE.
Reprezentantii ministerelor de Cultura din UE au dezbatut pe marginea provocarilor pe care le infrunta industria muzicala, la evenimentul menit sa coincida cu debutul festivalului international dedicat industriei muzicale MIDEM din acest an. Figel a precizat ca studiul are ca scop descatusarea talentului si al creativitatii pe batranul continent. "Inovatia si creativitatea sunt fundamentale in procesul de crestere economica. In acelasi timp, ele constituie un sprijin si in dezvoltarea sociala", a spus comisarul, precizand ca strategia plaseaza cultura in centru Proiectului European si introduce un sistem mult mai bine structurat de cooperare intre statele membre si intre institutiile UE, sistem ce este cunoscut sub denumirea de "metoda deschisa de coordonare" (OMC - open method of coordination).
Reprezentantii industriei muzicale au opinat ca exista o perioada dificila in domeniu, gasirea de noi talente, scrierea de noi versuri si producerea de noi inregistrari fiind extrem de scumpa. In acelasi timp, devine din ce in ce mai usor sa copiezi lucrarile unor artisti prin mijloace digitale fara a mai compensa artistul sau companiile implicate in acea lucrare. In ceea ce priveste creativitatea, va fi creat un grup de experti din Statele Membre si a unui grup al organizatiilor societatii civile ale caror obiective sunt eliberarea potentialului maxim al industriilor creative si culturale in vederea cresterii economice si a crearii de locuri de munca. De asemenea, a mai fost anuntata declansarea unui studiu pentru investigarea circumstantelor ce contribuie la stimularea creativitatii in interiorul UE. (D.C.)
Alte articole
  Studiu: Pojarul nu va putea fi eradicat din Europa, din cauza numărului mare de copii nevaccinați    (2009-01-07 17:42)
A r h i v a
  Povesti soldatesti, Caramitru si The Wall    2 comentarii
  Memorial Sighet - 15 ani    3 comentarii
  Scriitorii, in randul oamenilor (II)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fratia "Citroen" (5518 afisari)
 Traian Basescu in misiune la Belgrad (2418 afisari)
 Moartea lui Hristodoulos fragilizeaza Ortodoxia (2299 afisari)
 Clinton s-a opus intrarii Romaniei in NATO (2258 afisari)
 Samanta vrajbei (2172 afisari)
 A violat o gravida in ziua in care ii nastea nevasta (3876 afisari)
 Paris Hilton a iesit la agatat lesbiene (2372 afisari)
 Viorel Lis isi pune pirostriile, dupa zece ani de concubinaj cu mult mai tanara Oana (2274 afisari)
 Baze militare nucleare rusesti in Balcani si America de Sud (1989 afisari)
 Zeus si dragonul dacic pe Columna lui Traian (1987 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01067 sec.