Ziua Logo
  Nr. 4144 de marti, 29 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
MediaSind da in judecata SRTv
MediaSind va actiona in justitie Societatea Romana de Televiziune (SRTv), pentru nerespectarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media si pentru anularea unor drepturi ale salariatilor Televiziunii Publice. "US MediaSind dezaproba atitudinea administratiei Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si a Presedintelui - Director General, Alexandru Sassu, care, prin actiunile lor, incalca regulile parteneriatului social din institutie. Legea 130/1996 republicata, care stipuleaza ca <<nu se pot negocia la nivel de unitate clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior>>, nu este respectata, fapt ce prejudiciaza interesele salariatilor", se arata intr-un comunicat al MediaSind. Potrivit sindicatului, o parte a fondurilor necesare pentru "acoperirea gaurilor din bugetul institutiei" s-au obtinut prin "nerespectarea Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Mass-Media si prin anularea unor drepturi din Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Unitate". (C.P.)
Noua cursa Blue Air
Blue Air va introduce, pentru sezonul de vara 2008, o a doua cursa spre Barcelona, cu plecare din Arad, dupa zborul pe care il opereaza din Bucuresti spre aceasta destinatie, a anuntat compania low-cost. Cursa va fi lansata in 30 martie si va avea o frecventa de doua zboruri pe saptamana, in zilele de luni si sambata. Tot la finele lunii martie, Blue Air va introduce si o cursa pe ruta Bucuresti-Berlin Sch´┐Żnefeld, aceasta fiind a opta capitala europeana spre care operatorul low-cost efectueaza zboruri regulat. Compania, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, estimeaza pentru 2008 afaceri de 120 de milioane de euro. (E.I.)
Ghid practic de management
Co-autorii Peter Simon (country manager - ABB Romania, Bulgaria si Republica Moldova) si Werner E. Stein (chairman - The Amrop Hever Group/Stein & Partner Management Consulting), in colaborare cu autorul principal si editorul dr. Susanne M´┐Żller (Cross Culture Publishing Frankfurt/Main) au lansat, ieri, doua carti (volumele 8 si 9 din seria Economie si Cultura care vizeaza dezvoltarea economica si culturala a diverse tari europene din zona pietelor in dezvoltare), "Management Guide ROMANIA" si "Management Guide RUMAENIEN" (varianta in limba germana). "Ideea de a sustine un astfel de ghid practic "de la manageri - pentru manageri" ni s-a parut deosebit de interesanta, considerand aceasta lucrare ca un instrument util - nu numai pentru companiile care desfasoara deja afaceri in Romania, dar si pentru potentialii investitori",
au declarat Peter Simon si Werner Stein. (G.M.)
Termocentrale Coca-Cola
Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a incheiat un acord cu firma americana ContourGlobal, care dezvolta proiecte de infrastructura energetica, pentru constructia a 15 centrale electrotermice pana la sfarsitul anului 2009, dintre care doua vor fi amplasate in Romania, potrivit cnnmoney.com, transmite Mediafax. Noile centrale vor furniza electricitate si apa pentru fabricile Coca-Cola Hellenic Bottling, al doilea mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola la nivel mondial, din Austria, Cehia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Slovacia, Nigeria, Serbia si Ucraina. In Italia, Rusia si Romania vor fi construite cate doua centrale. Fiecare centrala va reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 40%. Surplusul de electricitate va fi livrat catre reteaua nationala a fiecarei tari. (G.M.)
 Afisari: 121  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ptr. Ghita Bizonu' de ieri !   de Liviu2002j
A r h i v a
  Vacanta de voie    
  Romtelecom renunta la 2500 de angajati    
 Top afisari / comentarii 
 Fratia "Citroen" (5518 afisari)
 Traian Basescu in misiune la Belgrad (2418 afisari)
 Moartea lui Hristodoulos fragilizeaza Ortodoxia (2299 afisari)
 Clinton s-a opus intrarii Romaniei in NATO (2258 afisari)
 Samanta vrajbei (2172 afisari)
 A violat o gravida in ziua in care ii nastea nevasta (3876 afisari)
 Paris Hilton a iesit la agatat lesbiene (2372 afisari)
 Viorel Lis isi pune pirostriile, dupa zece ani de concubinaj cu mult mai tanara Oana (2274 afisari)
 Baze militare nucleare rusesti in Balcani si America de Sud (1989 afisari)
 Zeus si dragonul dacic pe Columna lui Traian (1987 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.