Ziua Logo
  Nr. 4139 de miercuri, 23 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Razboi total pe gheata
Hocheiul romanesc a intrat intr-o situatie alarmanta de criza, dupa ce presedintele FRHG, Janos Kurko, ales in urma cu opt luni, a inceput sa fie contestat din mai multe directii. In replica, Kurko a spus despre contestatari ca incearca prin diverse tertipuri sa-l schimbe din functie desi, "eu am constiinta impacata ca am facut totul ca sa fie bine". Din pacate, scandalul de pe gheata a ajuns si la presedintele ANS, Octavian Bellu, pe biroul caruia s-au adunat mai multe memorii ale unor conducatori de cluburi afiliate la FRHG, prin care se solicita convocarea Adunarii Generale Extraordinare. Si cum razboiul afecteaza activitatea forului de specialitate, Bellu a emis, ieri, Ordinul ANS nr. 33, prin care solicita un control la FRHG.
Schimbarea conducerii FR Hochei pe Gheata, din mai 2007, cand ex-presedintele Marian Negoita a fost inlocuit de Janos Kurko (foto), n-a pus nici pe departe capat scandalurilor ce au macinat acest sport in ultimii ani. Dimpotriva, la putin timp dupa sedinta de alegeri, presedintele sectiei CSA Steaua, Cristian Carlan, a schimbat macazul si a lansat un atac virulent la adresa noului sef al FRHG. La finele anului trecut, razboiul s-a acutizat si a ajuns in birourile ANS, presedintele Octavian Bellu primind memorii de la 14 cluburi afiliate la FRHG, care solicita convocarea Adunarii Generale Extraordinare. Incercand sa se apere in fata acuzatiilor unor membri ai Biroului Federal, presedintele Janos Kurko a spus: "Toate aceste acuzatii sunt facute de domnii Pana (n.n. - ex-secretar general al FRHG) si Negoita (n.n. - ex- presedinte al FRHG), care doresc sa revina la conducerea federatiei. Ei au fost opt-noua ani si n-au facut nimic. Lasa federatia in rahat, vine unul care face cate ceva si apoi tot ei vin si-l acuza." Suparat, Kurko l-a taxat si pe stelistul Carlan: "Mie imi cere demisia, dupa ce a ajuns vicepresedinte FRHG prin frauda? Inainte cu 15 zile de alegeri, candidatii trebuiau sa depuna dosarele. Carlan a depus dosarul chiar in ziua alegerilor si fara a depune cazierul. Nici pana azi n-a depus cazierul la dosar. Si-si permite sa-mi ceara demisia?"
Dornic sa detensioneze situatia exploziva, ieri, presedintele ANS, Octavian Bellu, a emis Ordinul nr. 33, prin care solicita un control la FRHG, deoarece apar discrepante referitoare la numarul membrilor afiliati la FRHG. "Sunt ba 51, ba 47, ba 49. Trebuie sa stabilim cate cluburi sunt afiliate la FRHG, deoarece, conform Statutului, Adunarea Generala Extraordinara este convocata de o treime din numarul total de membri", ne-a spus un inalt oficial al ANS, adaugand ca in aceasta dimineata se va prezenta la FRHG o comisie a ANS care va analiza situatia membrilor afiliati, dar si alte aspecte statutare. Din pacate pentru hochei, ANS a decis, in baza legii, ca pana la reglementarea situatiei sa nu semneze contractul de finantare cu FRHG pe 2008, astfel ca repercusiunile nu vor intarzia sa apara. Pe de alta parte, maine are loc o sedinta a Biroului Federal care se anunta de pe acum a fi exploziva. "Oamenii astia ar fi in stare sa darame patinoarul ca sa ma inlature de la conducerea FRHG", a mai spus Kurko, in vreme ce ex-secretarul general, Eduard Pana, a concluzionat sec: "Omul asta e nebun, e schizofrenic!"
Tiberiu RIST
 Afisari: 752  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Mutu se poate gandi la <<Balonul de Aur>>!"    
  Keseru, imprumutat la Libourne    
  Pancu la Rapid!    
  Ciuhandu l-a blocat pe Iancu    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Hackerii Armatei (5480 afisari)
 Lumea la un pas de recesiune (2595 afisari)
 "Auschwitz. Albumul fotografic al tragediei" (2268 afisari)
 Voronin a negociat cu Putin federalizarea Moldovei (1808 afisari)
 Merkel l-a sunat pe seful Nokia (1774 afisari)
 Aparitie misterioasa pe Marte (3352 afisari)
 Sinucidere la Spitalul de Urgenta (1503 afisari)
 Nabucco, in moarte clinica (1258 afisari)
 Arsa de vie de catre iubit (1236 afisari)
 Zece reguli de aur in cazul panicii la bursa (1175 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01764 sec.