Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ultima incercare
-- Politistul Cioaca asteapta verdictul Inaltei Curti la recursul formulat de procurori privind arestarea sa, dupa ce Curtea de Apel Brasov a respins cererea
Politistul Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va afla peste trei zile daca va fi arestat, de aceasta data intr-un alt dosar, in care este acuzat de instigare la accesarea ilegala a casutei electronice a sotiei sale.
Aceasta este ultima incercare a procurorilor in acest dosar, de a-l aresta pe Cioaca. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va pronunta pe 24 ianuarie decizia privindu-i pe Cristian Cioaca si Adrian Nitu, pentru care Parchetul a cerut arestarea. Procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca in cazul in care resping cererea de arestare sa impuna interdictia de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Cererea de arestare a lui Cioaca a ajuns la instanta suprema, dupa ce Curtea de Apel Brasov a refuzat cererea procurorilor, acestia facand recurs.
Procurorul a sustinut in cadrul sedintei de judecata ca Cioaca si Nitu nu au avut intentia de a o localiza pe Elodia Ghinescu, interesul fiind de a afla cine este Cristian Ilie, barbatul cu care coresponda avocata. Acesta a spus ca in data de 23 septembrie 2007 Inalta Curte de Casatie si Justitie, in lipsa unui eventual cadavru, a dispus, in cazul lui Cristian Cioaca - acuzat de procurori de uciderea sotiei sale, - interdictia de a parasi tara, iar a doua zi, acesta, prin intermediul postului OTV, l-a contactat pe Adrian Nitu, caruia i-a dat parola de acces a casutei electronice apartinand avocatei. "Astfel a inteles inculpatul Cioaca clementa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a dispus doar obligarea acestuia de a nu parasi tara, accesand nelegal e-mail-ul sotiei sale, intentionand sa zadarniceasca prin alterarea mijloacelor de proba ancheta judiciara", a declarat procurorul de sedinta. Nitu a sustinut ca la solicitarea lui Cristian Cioaca a intrat in adresa de e-mail a Elodiei Ghinescu, pentru ca aceasta sa nu fie accesata de hackeri si pentru depistarea informatiilor care ar fi putut-o localiza pe femeia declarata disparuta la sfarsitul lunii august 2007.
Acuzat de alterarea probelor
Procurorul a mai spus ca, potrivit convorbirilor telefonice, Cioaca i-ar fi cerut lui Nitu sa identifice domiciliul celui cu care coresponda sotia sa. In replica, Nitu i-a spus, citat de Mediafax, ca un prieten i-a trimis un program care are adresele "oricui din Bucuresti, inclusiv a lui Traian Basescu, CNP, strada, bloc". Concret, procurorul a cerut arestarea lui Cioaca pentru doua motive: alterarea mijloacelor de proba din dosarul in care este acuzat de crima si pentru ca nu este la prima infractiune comisa, ci la a doua. Cristian Cioaca a spus in fata instantei ca nu isi aduce aminte daca a pus sau nu la dispozitie parola casutei de mail a sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, insa a recunoscut ca scopul demersului de a-l chema pe Nitu a fost sa depisteze orice element care i-ar fi putut indica unde se afla sotia lui disparuta.
Bogdan GALCA 
Alte articole
  Avocatul lui Cioaca da vina pe presa    (Anchete, 2008-01-28)
  Cristian Cioaca: "Elodia este in viata"    (2008-01-17 18:30)
  ULTIMA ORA: Cioaca, pus la dispozitia IPJ Brasov    (2008-01-17 12:18)
  ULTIMA ORA: Cristian Cioaca nu a primit mandat de arestare preventiva    (2008-01-16 19:01)
  Cioaca, drum bun spre Elodia    (2008-01-07 20:45)
  Politistul Cioaca si-a luat, din nou, concediu medical    (2007-10-24 17:13)
 Afisari: 525  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
cine va plati daunele daca cioaca e nevinovat?   de soferulamator
JUDECATORII-INFRACTORI DE LA I.C.C.J.   de Neagu Rodica
A r h i v a
  Au murit impreuna    
  Explozie in incinta Complexului "Lia Manoliu"    
  Preot santajat    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Agresiunea sexuala exclusa    
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01922 sec.