Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Se scumpeste metroul
Metrorex va majora, incepand din februarie, tarifele pentru calatoria cu metroul in medie cu 8,75%, in urma calcularii indicelui de inflatie in perioada octombrie 2006 - decembrie 2007, a declarat directorul general al companiei, Gabriel Mocanu, transmite Rompres. "Propunerea noastra a fost aprobata de Ministerul Transporturilor si a fost trimisa Ministerului Finantelor", a spus Mocanu. Noile tarife vor fi de 2,2 lei o cartela cu doua calatorii, fata de doi lei in prezent, de opt lei cartela cu zece calatorii (sapte lei in prezent) si de 23 lei pentru abonamentul lunar (fata de 22 lei in prezent). Pretul unei cartele pentru o zi va creste de la 3,5 lei la patru lei. Ultima majorare a tarifelor a avut loc pe 17 decembrie 2006 si a fost de 6,2%. (C.P.)
Afaceri romano-chineze
Beijing Urban Construction Group, una dintre cele mai mari companii de proiectare si constructii din China, va infiinta in Romania o societate mixta cu firma Niro Investment Group, pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare si de infrastructura pe piata locala si in alte state europene. Cele doua companii au incheiat, recent, un acord de cooperare pe termen lung, pentru constituirea societatii mixte, se arata intr-un comunicat al Niro. Societatea mixta va construi Niro Towers si va asigura proiectarea si dezvoltarea unor proiecte de infrastructura atat in Romania, cat si in alte tari europene, potrivit sursei citate. Niro Investment Group mentioneaza ca Beijing Urban Construction Group a construit cea mai inalta cladire din capitala Chinei si arena care va gazdui Jocurile Olimpice din 2008, in Beijing, inclusiv stadionul si Satul Olimpic. Grupul Niro, controlat de omul de afaceri Dumitru Nicolae, reuneste 17 firme, cu activitati in mai multe domenii de activitate si o cifra de afaceri anuala de peste de 100 de milioane de euro. (F.B.)
Parteneri noi la Tuca Zbarcea & Asociatii
Tuca Zbarcea & Asociatii a numit, recent, cinci noi parteneri, fosti avocati seniori in cadrul firmei. Numarul total al partenerilor de la Tuca Zbarcea & Asociatii a urcat la 15, ceea ce reprezinta, conform unui comunicat al firmei, cel mai mare numar de parteneri intr-o casa de avocatura din Romania. Noii parteneri sunt Ioana Hrisafi, Levana Zigmund, Raluca Vasilache (Tiparu), Cristina Metea si Oana Ureche, se arata intr-un comunicat al firmei. Cei cinci participa la profitul firmei si au drept de vot. In prezent, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii cuprinde 110 avocati si salariati, dintre care 75 sunt avocati (15 parteneri si 60 de avocati colaboratori). (G.M.)
 Afisari: 158  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Porcii izgoniti din orase    6 comentarii
  Proiectul Rosia Montana blocat pana in 2009    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01629 sec.