Ziua Logo
  Nr. 4134 de joi, 17 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Copiii sortii
-- Conform unui studiu, care a urmarit sa afle cat de informate sunt romancele si ce fac pentru a avea o sarcina sanatoasa, doar 41% din femeile insarcinate sau care au nascut si-au planificat sarcina: si-au facut analize, si-au urmarit ovulatia, au luat vitamine. In acelasi timp, 48% recunosc faptul ca au ramas insarcinate "din intamplare", fara a acorda importanta perioadei de preconceptie.
O treime dintre femeile chestionate (34%) nu pot mentiona spontan nici un motiv pentru care este indicat consumul de suplimente nutritive cu acid folic in perioada de preconceptie, desi studiile au aratat ca asigurarea aportului de vitamine si minerale este vital pentru sanatatea fatului, putand reduce cu pana la 90% incidenta malformatiilor congenitale si ale defectului de tub neural la fat. Peste trei sferturi dintre femei (76-78%) nu iau vitamine in faza de preconceptie si doar un sfert (26%) dintre femeile insarcinate si 12% din cele care se pregatesc pentru sarcina stiu ca malformatiile congenitale pot fi prevenite prin consumul de multivitamine in timpul sarcinii. Dintre femeile insarcinate, 25% nu stiu de ce ar trebui sa ia multivitamine in aceasta perioada. Nici analizele de sange nu sunt foarte "atractive" pentru viitoarele mamici. 69% dintre femeile aflate in perioada de preconceptie afirma ca isi fac sau isi vor face toate analizele inainte de a ramane insarcinate. Urmarind insa comportamentul efectiv, observam ca doar
38-43% din femeile insarcinate sau care au nascut recunosc ca au facut acest lucru. Din esantionul de femei insarcinate sau devenite proaspete mamici, mai putin de jumatate (doar 45-46%) faceau controale periodice la medicul ginecolog, inainte de sarcina. Pe perioada sarcinii insa, ponderea femeilor care afirma ca merg la ginecolog in mod regulat creste la 82%. Studiul realizat de Gallup Romania pentru Elevit Pronatal a urmarit evaluarea comportamentelor si atitudinilor femeilor legate de perioada maternitatii, cu accent special pe efectele consumului de multivitamine si suplimente nutritive in aceasta perioada. (C.P.)
 Afisari: 157  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"doar 41% din femei ... au urmarit ovulatia"    de Olga Khan
A r h i v a
  Negocieri discrete la Educatie    
 Top afisari / comentarii 
 Erorile lui Nostradamus (6194 afisari)
 Prim-ministru jucator (3500 afisari)
 Coruptie in SRI (3080 afisari)
 Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni (2414 afisari)
 Nu vreti un doctorat? (2143 afisari)
 Moda testicolelor agatate de masina face ravagii in SUA (2672 afisari)
 Bulgaria, calul troian al Rusiei in UE si NATO (2203 afisari)
 Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare  (2011 afisari)
 Un palmier din Madagascar se vede din spatiu (1832 afisari)
 Cristian Cioaca: "Elodia este in viata" (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.